Τελευταία Νέα
Πολιτική

Άγρια κόντρα για άρθρο της Αυγής για την πανδημία: Οι πολιτικές ύαινες και ο εθελοντισμός... «φερετζές του νεοφιλελευθερισμού»

Άγρια κόντρα για άρθρο της Αυγής για την πανδημία: Οι πολιτικές ύαινες και ο εθελοντισμός... «φερετζές του νεοφιλελευθερισμού»
Σφοδρή αντιπαράθεση με αφορμή άρθρο της εφημερίδας για τον εθελοντισμό εν μέσω πανδημίας
Έντονα αντέδρασε η ΝΔ σε άρθρο της εφημερίδας «Αυγή» που τιτλοφορείται «Εθελοντισμός, ο φερετζές του νεοφιλελευθερισμού».
Το κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ σε άρθρο του συντάκτη του, Πέτρου Κατσάκου εκτιμά, πως με τον εθελοντισμό επιχειρείται να αποσιωπηθούν οι ευθύνες της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας ενώ από την πλευρά της η ΝΔ κάνει λόγο για στοχοποίηση του εθελοντισμού.

 Το άρθρο της εφημερίδας:

Την ώρα που το ΕΣΥ δείχνει να έχει ξεπεράσει τα όριά του και το προσωπικό των νοσοκομείων δίνει μια άνιση μάχη, χωρίς προσλήψεις και χωρίς επιπλέον χρηματοδότηση, κάποιοι αποφάσισαν να κρύψουν τη δραματική κατάσταση πίσω από το παραβάν του εθελοντισμού και της δήθεν σύμπραξης του κράτους με τον ιδιωτικό τομέα.
Από τη μία έχεις το πολιτικό και μιντιακό σύστημα να στρέφει τους προβολείς της δημοσιότητας στις νοσηλεύτριες που εθελοντικά πάνε στη Θεσσαλονίκη να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα γονατισμένα νοσοκομεία της πόλης κι από την άλλη έχεις τους επιχειρηματίες της Υγείας να πηγαίνουν στα κρυφά να ψωνίσουν ασθενείς από το ΑΧΕΠΑ κι από το «Παπανικολάου».
Από όπου κι αν το δεις όμως, είτε μπροστά είτε πίσω από το παραβάν, δεν γίνεται να κρυφτεί η πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης, που αρνείται πεισματικά να προσλάβει μόνιμο προσωπικό στο ΕΣΥ και να επιτάξει τις δυνάμεις του ιδιωτικού τομέα.
Ας μην ξεχνούν, όμως, ότι όσο και να ηρωοποιήσουν τις εθελόντριες νοσηλεύτριες, πίσω από την κίνηση αυτή κραυγάζει η παραδοχή των τεράστιων ελλείψεων σε προσωπικό, για τις οποίες ευθύνεται αποκλειστικά η ίδια η κυβέρνηση, που με επικοινωνιακά τεχνάσματα επιχειρεί να μπαλώσει τις τρύπες που η ίδια δημιούργησε.
Ας μην ξεχνούν επίσης ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί πίσω από τις μάσκες έχουν φωνή και καταγγέλλουν ότι στα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης πάνε ιδιώτες γιατροί του Διαβαλκανικού και διαλέγουν αποκλειστικά non Covid περιστατικά. Επειδή το θεώρησα κοροϊδία, έδωσα οδηγία στους εφημερεύοντες να μην δίνουν κανέναν ασθενή, παρά μόνο εάν γεμίσει όλο το τμήμα» λέει διευθυντής κλινικής του ΕΣΥ για την πρακτική του ιδιωτικού τομέα που δήθεν ήρθε να τους ενισχύσει.

Image

ΝΔ: «Εχθρεύονται την κοινωνία των πολιτών»

«Το κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την αθλιότητα με τους τάφους, συνεχίζει στον ίδιο δρόμο.
Σήμερα έβαλε στο στόχαστρο τους εθελοντές που με αυτοθυσία έσπευσαν να προσφέρουν στους συνανθρώπους τους που δίνουν μάχη για τη ζωή.
Εχθρεύονται την κοινωνία των πολιτών και ως πολιτικές ύαινες ποντάρουν στην καταστροφή για να ανακάμψουν πολιτικά. Και φροντίζουν να το δείχνουν καθημερινά» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης