Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stoltenberg: Το Αφγανιστάν κινδυνεύει να ξαναγίνει βάση τρομοκρατών – Όχι σε πρόωρη αποχώρηση του ΝΑΤΟ

Stoltenberg: Το Αφγανιστάν κινδυνεύει να ξαναγίνει βάση τρομοκρατών – Όχι σε πρόωρη αποχώρηση του ΝΑΤΟ
Το Ισλαμικό Κράτος ενδέχεται να επανιδρύσει στο Αφγανιστάν το χαλιφάτο του τρόμου που έχασε σε Ιράκ, Συρία είπε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ
Τη θέση πως το Αφγανιστάν κινδυνεύει να ξαναγίνει βάση τρομοκρατών διατύπωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg, ο οποίος τάχθηκε κατά της πρόωρης αποχώρησης του ΝΑΤΟ από την περιοχή.
«Το Αφγανιστάν κινδυνεύει να γίνει ξανά βάση διεθνών τρομοκρατών οι οποίοι σχεδιάζουν και οργανώνουν επιθέσεις στις χώρες μας, ενώ το Ισλαμικό Κράτος ενδέχεται να επανιδρύσει στο Αφγανιστάν το χαλιφάτο του τρόμου που έχασε στη Συρία και το Ιράκ» ανέφερε ο Stoltenberg, κληθείς να σχολιάσει τα περί προθέσεων του προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump να επιταχύνει την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν.
«Μια εσπευσμένη αποχώρηση του ΝΑΤΟ από το Αφγανιστάν θα έχει πολύ υψηλό τίμημα» υποστήριξε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ, τοποθέτηση που άλλωστε είχε διατυπώσει και στα τέλη Οκτωβρίου κατά τη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ.
«Το ΝΑΤΟ πήγε στο Αφγανιστάν μετά την επίθεση εναντίον των ΗΠΑ για να διασφαλίσει ότι αυτή η χώρα δεν θα γίνει ποτέ ξανά καταφύγιο των διεθνών τρομοκρατών.
Εκατοντάδες χιλιάδες στρατιώτες από την Ευρώπη προστέθηκαν στα αμερικανικά στρατεύματα στο Αφγανιστάν και περισσότεροι από χίλιοι από αυτούς πλήρωσαν με το υπέρτατο τίμημα.
Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στο Αφγανιστάν λιγότεροι από 12.000 στρατιώτες του ΝΑΤΟ και περισσότεροι από τους μισούς εξ αυτών δεν είναι Αμερικανοί.
Ακόμη και με τις νέες μειώσεις από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει την αποστολή του εκπαίδευσης, παροχής συμβουλών και υποστήριξης στις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας και έχει δεσμευθεί να τις χρηματοδοτεί ως το 2024» υποστήριξε ο Stoltenberg, αναφέροντας πως το θέμα θα συζητηθεί την 1η και 2α Δεκεμβρίου κατά τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης