Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Pimco: Εύθραυστο το χρηματοπιστωτικό σύστημα - Η πανδημία θα αφήσει πολλές πληγές πίσω της

tags :
Pimco: Εύθραυστο το χρηματοπιστωτικό σύστημα - Η πανδημία θα αφήσει πολλές πληγές πίσω της
Ο κόσμος θα πρέπει να ζήσει με τις συνέπειες των τεράστιων επιπλέον χρεών που προκλήθηκαν για την επιβίωση εν μέσω κρίσης
Το χρηματοπιστωτικό σύστημα θα παραμείνει σε μια εύθραυστη κατάσταση ακόμη και μετά την πανδημία, σύμφωνα με τον επικεφαλής επενδύσεων της Pimco.
Ο Dan Ivascyn από την Pimco προειδοποίησε ότι ο κόσμος θα πρέπει να ζήσει με τις συνέπειες των τεράστιων επιπλέον χρεών που προκλήθηκαν για την επιβίωση εν μέσω κρίσης.
«Θα βγούμε από το Covid με πολύ περισσότερο χρέος για εταιρείες και κυβερνήσεις και αυτό μας αφήνει με εγγενή ευθραυστότητα», δήλωσε ο Ivascyn στους Financial Times.
Η Pimco είναι προσεκτικά αισιόδοξη ότι η ανάπτυξη εμβολίων θα ενισχύσει την παγκόσμια οικονομία το επόμενο έτος, αλλά ο Ivascyn προειδοποίησε ότι οι επενδυτές πρέπει να συνεχίσουν να είναι προσεκτικοί.
«Παραμένουμε αρκετά αμυντικοί από πιστωτικής άποψης», είπε.
«Είμαστε προσεκτικά αισιόδοξοι ότι μπορούμε να το ξεπεράσουμε, αλλά είναι ένα δύσκολο περιβάλλον για τους επενδυτές.
Αυτά είναι αχαρτογράφητα νερά», πρόσθεσε.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, το ΔΝΤ υπολόγισε ότι οι κορυφαίες χώρες της G20 «παρείχαν περίπου 11 δισεκατομμύρια δολάρια σε απαραίτητη υποστήριξη σε άτομα, επιχειρήσεις και στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης από την έναρξη της πανδημίας».
Με τις κεντρικές τράπεζες να υποστηρίζουν τις πιστωτικές αγορές, οι εταιρείες έχουν πουλήσει και αναχρηματοδοτήσει ρεκόρ χρέους φέτος σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσουν αποθεματικά για να χρηματοδοτήσουν τις επιχειρήσεις τους πέρα ​​από την πανδημία.
Αυτή η πλημμύρα χρέους σε όλες τις αγορές έχει βρει αγοραστές που προτίθενται να εξασφαλίσουν σταθερό εισόδημα σε ένα κλίμα σχεδόν μηδενικών αποδόσεων των μακροπρόθεσμων κρατικών ομολόγων.
Την περασμένη εβδομάδα, η μέση απόδοση των αμερικανικών ομολόγων χαμηλής αξιολόγησης μειώθηκε στο 4,8%, σηματοδοτώντας «ένα νέο ρεκόρ όλων των εποχών» για αυτήν την κατηγορία περιουσιακών στοιχείων, σύμφωνα με την Bank of America.
Line chart of Total return indices (Jan 1 2008 = 100) showing Where active management beats the benchmark
Οι χαμηλοί κίνδυνοι ρευστότητας προκαλούν μεγάλες διακυμάνσεις που θα μπορούσαν να καταστήσουν τους επενδυτές απρόσεκτους.
«Εκτός των κεντρικών τραπεζών δεν υπάρχει μεγάλη ρευστότητα συναλλαγών στις αγορές και είναι πάντα καλύτερο να σχεδιάζουμε μπροστά», ανέφερε ο Ivascyn.
Η Pimco, η οποία διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία 2 τρισ. δολαρίων, όρισε τον Ivascyn ως διευθυντή επενδύσεων το 2014 μετά την ξαφνική αποχώρηση του ιδρυτή της εταιρείας, Bill Gross.
Το κορυφαίο Pimco Income Fund ύψους 125 δισ. δολαρίων, τον οποίο διαχειρίζεται ο Ivascyn, έχει ανακάμψει απότομα από την αναταραχή του Μαρτίου και επέκτεινε τη μακροχρόνια πορεία του στην ευρύτερη αγορά.
Ο κ. Ivascyn είπε ότι οι τίτλοι που βασίζονται σε ομάδες στεγαστικών στεγαστικών δανείων που δημιουργήθηκαν πριν από 10 χρόνια περιείχαν δάνεια με υψηλά επίπεδα ιδίων κεφαλαίων.
Αυτό συνέβαλε στη μόνωση των ομολογιούχων από τις χαμηλότερες τιμές κατοικίας στο μέλλον.
Αυτή η προτίμηση καθιστά την Pimco έτοιμη για χαμηλή απόδοση έναντι κεφαλαίων που σταθμίζονται πιο επιθετικά προς το χρέος υψηλής απόδοσης, σε περίπτωση ισχυρότερης οικονομικής ανάκαμψης το επόμενο έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης