Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Συνάντηση Χατζηδάκη με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Abdel Fattah el Sissi με ατζέντα τα ενεργειακά

Συνάντηση Χατζηδάκη με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Abdel Fattah el Sissi με ατζέντα τα ενεργειακά
Συγκρότηση μεικτής τεχνικής ομάδας για την εμβάθυνση της διμερούς  ενεργειακής συνεργασίας
Εκτενή ανταλλαγή απόψεων για τη δυναμική εμβάθυνσης της στρατηγικής συνεργασίας Ελλάδος-Αιγύπτου με καταλύτη την ενέργεια είχαν σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Abdel Fattah el-Sissi και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του κ. el-Sissi στην Ελλάδα.
Σημειώνεται ότι τη συνάντηση με τον κ. Χατζηδάκη τη ζήτησε ο ίδιος ο Αιγύπτιος πρόεδρος, υπογραμμίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη σημασία που αποδίδει η Αίγυπτος στις διμερείς σχέσεις με την Ελλάδα στον τομέα της ενέργειας.
Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε το άριστο κλίμα που επικρατεί στις διμερείς σχέσεις, ενώ έγινε ειδική αναφορά στη σπουδαιότητα συγκρότησης του διεθνούς οργανισμού East Med Gas Forum (Φόρουμ Φυσικού Αερίου Ανατολικής Μεσογείου) και στη συμφωνία μερικής οριοθέτησης των ΑΟΖ Ελλάδος-Αιγύπτου, η οποία –όπως τόνισε ο κ. Χατζηδάκης- «πρέπει να αξιοποιηθεί κατά πρακτικό τρόπο μέσα από την υλοποίηση διαφορετικών σχεδίων ενεργειακής διασύνδεσης προς όφελος των δυο χωρών, της περιφερειακής σταθερότητας, αλλά και της ίδιας της ΕΕ. 

Εμβάθυνση της διμερούς ενεργειακής συνεργασίας

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και εγώ είμαστε αποφασισμένοι να κινηθούμε προς αυτήν την κατεύθυνση με ταχύτητα και συνέπεια» υπογράμμισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνήθηκε –πέρα από τις διυπουργικές επαφές- να συγκροτηθεί και μεικτή τεχνική ομάδα (με συμμετοχή εμπειρογνωμόνων και από τις δυο χώρες) που θα εξετάσει χωρίς καθυστέρηση την εμβάθυνση της διμερούς ενεργειακής συνεργασίας Ελλάδας και Αιγύπτου τόσο στο εμπορικό επίπεδο, όσο και στο επίπεδο των διασυνδετήριων αγωγών ενέργειας.
Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης από αιγυπτιακής πλευράς ο Υπουργός Εξωτερικών, Sameh Shoukry, ο Υπουργός Πετρελαίου & Ορυκτών Πόρων Tarek el Molla και ο Υπουργός Ηλεκτρισμού και ΑΠΕ Dr. Mohamed Shaker Elmarkabi.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης