Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κυρώσεις κατά της κατασκευής του ρωσικού αγωγού NordStream 2 ετοιμάζουν οι ΗΠΑ

Κυρώσεις κατά της κατασκευής του ρωσικού αγωγού NordStream 2 ετοιμάζουν οι ΗΠΑ
Οι κυρώσεις θα αφορούν τις εταιρείες που θα διευκολύνουν την κατασκευή του αγωγού
Kυρώσεις που θα μπορούσαν να εμποδίσουν ένα από τα σημαντικότερα έργα της Μόσχας στην Ευρώπη, τον αγωγό φυσικού αερίου NordStream 2, έχουν συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο για την αμυντική πολιτική των ΗΠΑ, σύμφωνα με διαρροές από το Κογκρέσο την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου όπως τις κατέγραψε το Reuters.
Οι κυρώσεις περιλαμβάνονται στην ετήσια πράξη για την Εθνική Άμυνα η οποία πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο συμβιβασμού μεταξύ της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας.
Οι κυρώσεις περιλαμβάνουν τις εταιρείες που αναμένεται διευκολύνουν την κατασκευή του αγωγού, συμπεριλαμβανομένων των πλοίων που θα βοηθήσουν στην τοποθέτηση των αγωγών αλλά και στην διαμόρφωση του βυθού με τη μετακίνηση των πετρωμάτων.
Οι κυρώσεις στοχεύουν επίσης εταιρείες από τη Δανία που παρέχουν ασφάλιση ή δευτερεύουσα ασφάλιση για την κατασκευή και υπηρεσίες πιστοποίησης για τον αγωγό.
Το νομοσχέδιο θα πρέπει να ψηφιστεί από τα δύο νομοθετικά σώματα και να υπογραφεί από τον πρόεδρο Trump.

Το γεωπολιτικό παρασκήνιο

O αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 2 είναι επένδυση ύψους 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με επικεφαλής την κρατική ενεργειακή εταρεία της Ρωσίας Gazprom.
Το έργο αυτό αναμένεται να διπλασιάσει την υφιστάμενη χωρητικότητα του αγωγού για τη μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω της Γερμανίας.
Θα παρακάμψει την Ουκρανία, η οποία εξαρτάται από τα προσοδοφόρα τέλη διέλευσης.
Η Gazprom και η Γερμανία αναφέρουν ότι το Nord Stream 2 είναι καθαρά εμπορικό έργο.
Η ζήτηση φυσικού αερίου στη Γερμανία αυξάνεται, καθώς μειώνει την εξάρτηση από την πυρηνική και τον άνθρακα.
Η κυβέρνηση Trump και οι Αμερικανοί πολιτικοί πιστεύουν ότι ο αγωγός θα ενισχύσει την οικονομική και πολιτική επιρροή του προέδρου Vladimir στην Ευρώπη.
Η κυβέρνηση Trump υποστηρίζει επίσης την ενίσχυση των εξαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου (LΝG) στην Ευρώπη.
Οι υποστηρικτές των κυρώσεων ελπίζουν ότι τα μέτρα θα εμποδίσουν τη Gazprom να χρησιμοποιήσει το Akademik Cherskiy, ένα ρωσικό σκάφος τοποθέτησης σωλήνων, για να ολοκληρώσει το έργο στα χωρικά ύδατα της Δανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης