Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κοινοί δολοφόνοι Sisi και Haftar σκοτώνουν αδιάκριτα – Τι συμβαίνει σε Αίγυπτο, Λιβύη;

Κοινοί δολοφόνοι Sisi και Haftar σκοτώνουν αδιάκριτα – Τι συμβαίνει σε Αίγυπτο, Λιβύη;
Sisi στην Αίγυπτο και Haftar στην Λιβύη έχουν οδηγήσει στον θάνατο ομοεθνείς τους
Πίσω από τον μανδύα του καθωσπρεπισμού, της δημοκρατίας και της εντύπωσης ότι εκπροσωπούν τις δυνάμεις του καλού ο δικτάτορας Sisi στην Αίγυπτο και ο στρατάρχης Haftar στην Λιβύη διαπράττουν εγκλήματα

Ομαδικοί τάφοι στην Λιβύη

Μέλη ομάδας που ορίστηκε από την κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας (GNA) στην Λιβύη αποκαλύπτει ομαδικό τάφο στην περιοχή Tarhuna της δυτικής Λιβύης στις 7 Νοεμβρίου 2020.
Ο γενικός εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ΔΠΔ) ανέφερε η πρόσφατη επίθεση του στρατάρχου Khalifa Haftar στην πρωτεύουσα της Τρίπολης είχε ως αποτέλεσμα νάρκες και αυτοσχέδια εκρηκτικά να σκοτώσουν αμάχους.
Τουλάχιστον 49 άτομα σκοτώθηκαν από νάρκες μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου, είπε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ (UNSC).
Επίσης ανακαλύφθηκαν μαζικοί τάφοι τον Ιούνιο στην Ταρχούνα, όπου οι δυνάμεις του Haftar χρησιμοποίησαν ως βάση για να ξεκινήσουν την επίθεσή τους τον Απρίλιο του 2019 επιδιώκοντας να καταλάβουν την πρωτεύουσα της Τρίπολης, έχουν βρεθεί περισσότερα από 100 πτώματα, είχαν δεμένα μάτια και δεμένα χέρια που σημαίνει ότι εκτελέστηκαν.
Η Λιβύη βρίσκεται σε εμφύλιο πόλεμο από το 2011, όταν το ΝΑΤΟ ανέτρεψε τον δικτάτορα Gaddafi.
Από τότε η χώρα έχει χωριστεί μεταξύ των δυνάμεων του Haftar  στα ανατολικά και της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) που υποστηρίζεται από τον ΟΗΕ στα δυτικά.

Συνεχείς εκτελέσεις νέων από το καθεστώς Abdul fettah al-Sisi

Το καθεστώς του Abdul fettah al-Sisi στην Αίγυπτο εκτέλεσε 15 νέους προκειμένου να τρομοκρατήσει τους διαδηλωτές μετά τις κινητοποιήσεις που συνεχίζονται από τις 19 Σεπτεμβρίου και εξαπλώθηκαν σε όλες τις πόλεις της Αιγύπτου.  
Ο Sisi ενέκρινε την εκτέλεση 15 νέων που θεωρούνταν υπαίτιοι για τις διαδηλώσεις που έχουν ξεσπάσει στην Αίγυπτο.
Στις 2 Οκτωβρίου, εκτελέστηκαν 2 μέλη της Οργάνωσης Μουσουλμανικής Αδελφότητας που συνελήφθησαν στις διαδηλώσεις κατά του πραξικοπήματος στην Αλεξάνδρεια τον Αύγουστο του 2013.
Αν και δεν έγινε καμία δήλωση από τις επίσημες αρχές, τα τηλεοπτικά κανάλια και οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που ανήκουν στους αντιπάλους της Αιγύπτου ανακοίνωσαν τις εκτελέσεις.
Την επόμενη μέρα, το καθεστώς της Αιγύπτου που προέκυψε από πραξικόπημα εκτέλεσε ακόμη 13 άτομα.
Οι επίσημες αρχές δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει τις 13 εκτελέσεις.
Η τηλεόραση Vatan, γνωστή για την σχέση της με την Αδελφότητα στην Αίγυπτο σημείωσε ότι 13 ακόμη πολιτικοί κρατούμενοι εκτελέστηκαν στην Αίγυπτο.
Οι εκτελέσεις επιβεβαιώθηκαν επίσης σε τηλεοπτικά κανάλια που ανήκουν σε διαφορετικές ομάδες αντιπολίτευσης, όπως το "Exemplary" και το "Orient", τα οποία μεταδόθηκαν εκτός Αιγύπτου.
Η διοίκηση του Sisi ανησυχούσε ότι οι ενέργειες του «κινήματος του Σεπτεμβρίου», οι οποίες ξεκίνησαν στις 19 Σεπτεμβρίου ως αποτέλεσμα των εκκλήσεων της αντιπολίτευσης υπό τον Mohammed Ali που ζει στην Ισπανία, οργανώθηκαν διαδηλώσεις αρχικά σε χωριά και φτωχογειτονιές και στη συνέχεια εξαπλώθηκαν σε όλες τις πόλεις της χώρας.
Το καθεστώς Sisi, το οποίο αρχικά δεν έλαβε σοβαρά υπόψη τις διαδηλώσεις, άρχισε να χρησιμοποιεί βία μετά την μαζική συμμετοχή στις διαδηλώσεις «Friday Anger» και «Victory Friday».
Στην Αίγυπτο σκοτώθηκαν 3 ακτιβιστές από την αστυνομία στις 25 Σεπτεμβρίου, ο θυμός των διαδηλωτών δεν έχει εξασθενήσει.
Φοβούμενος ότι οι διαμαρτυρίες που ξεκίνησαν για οικονομικούς λόγους θα μπορούσαν να εξαπλωθούν περαιτέρω, το καθεστώς των πραξικοπηματιών ενεργοποίησαν το σχέδιο «Β» με εκτελέσεις.
Η διοίκηση Sisi έχει εκτελέσει 15 κρατούμενους τις τελευταίες 2 ημέρες, κρατώντας τους υπόλοιπους σε εφεδρεία για να τους εκτελέσει σε άλλη κρίση.
Μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον Sisi, δικαστήρια σε ολόκληρη τη χώρα έχουν λάβει αποφάσεις για να εκτελέσουν εκατοντάδες αντιπάλους του καθεστώτος αλλά τα ανώτερα δικαστήρια ανέτρεψαν τις περισσότερες από αυτές τις αποφάσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης