Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστρία: Αρκετά κρίσιμη η κατάσταση στα νοσοκομεία, λόγω του αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων κορωνοϊoύ

Αυστρία: Αρκετά κρίσιμη η κατάσταση στα νοσοκομεία, λόγω του αυξανόμενου αριθμού κρουσμάτων κορωνοϊoύ
Τουλάχιστον 531 ασθενείς Covid-19 βρίσκονται σε νοσοκομειακή περίθαλψη στο δίκτυο υγείας, 115 από αυτούς σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας
Ως «αρκετά κρίσιμη» εξαιτίας των συνεχώς αυξανόμενων μολύνσεων με τον κορωνοϊό, χαρακτηρίζει απόψε (7/11/2020) ο Σύνδεσμος Υγειονομικών Υπηρεσιών της Βιέννης, την κατάσταση στα νοσοκομεία της αυστριακής πρωτεύουσας, στην οποία μέσα στο τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 1.107 νέα κρούσματα.
Όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Συνδέσμου, 531 ασθενείς Covid-19 βρίσκονται σε νοσοκομειακή περίθαλψη στο δίκτυο υγείας, 115 από αυτούς σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Όσον αφορά τις κλίνες εντατικής θεραπείας, το Σαββατοκύριακο βρίσκονταν ακόμη στο τέταρτο στάδιο του σχεδίου έξι σταδίων για την αντιμετώπιση κατάστασης κρίσης, το οποίο παρέχει δυνατότητα για 150 ασθενείς με ανάγκες εντατικής θεραπείας.
Σε 35 ανέρχονταν οι κλίνες εντατικής θεραπείας που ήταν ακόμη διαθέσιμες, και δεδομένου ότι κατά μέσο όρο δύο έως τέσσερις νέοι ασθενείς προστέθηκαν καθημερινά στο πρόσφατο παρελθόν, υπάρχει ακόμη περιθώριο σε αυτόν τον τομέα, ωστόσο, όσον αφορά τις κανονικές κλίνες, βρίσκονται στο επίπεδο πέντε.
Οι δυνατότητες, από τις αρχικά 400 κλίνες αυξάνονται συνεχώς σε 600 εάν διαφαίνεται ανάγκη, και, σύμφωνα με αποψινές διαβεβαιώσεις, εάν χρειάζονται περισσότερες κλίνες, θα δημιουργηθούν επιπλέον κλίνες, και, χάρη στις συνεργασίες με τα θρησκευτικά και ιδιωτικά νοσοκομεία, κανένας ασθενής δεν πρέπει να ανησυχεί ότι, για λόγους αδυναμίας των νοσοκομείων, δεν θα έχει νοσοκομειακή περίθαλψη, αν χρειαστεί.
Ωστόσο, ο Σύνδεσμος Υγειονομικών Υπηρεσιών ευελπιστεί ότι τα νέα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για την ανάσχεση της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, θα επιδράσουν και θα μειώσουν τον αριθμό των λοιμώξεων.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης