Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Stop the Steal»: Ομάδα στο Facebook υπέρ του Trump με 1.000 νέα μέλη ανά 10 δευτερόλεπτα

«Stop the Steal»: Ομάδα στο Facebook υπέρ του Trump με 1.000 νέα μέλη ανά 10 δευτερόλεπτα
Η ομάδα στο Facebook διαθέτει ήδη 365.000 υποστηρικτές και αμφισβητεί το αποτέλεσμα των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου
Οι υποστηρικτές του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump προωθούν οργανωμένη μορφή διαμαρτυρίας στο διαδίκτυο σχετικά με τις εκλογές της Τρίτης (3/11) και υιοθετούν μαζικά τον ισχυρισμό ότι οι Δημοκρατικοί «κλέβουν τις εκλογές», σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Η ομάδα «Stop the Steal» με 365.000 ήδη υποστηρικτές στο Facebook αυξάνει με γεωμετρική ταχύτητα την επιρροή της.
Ζητά «μπότες στο έδαφος (έκφραση που σημαίνει ένοπλη παρέμβαση) για να προστατευθεί η ακεραιότητα της διαδικασίας της ψηφοφορίας», και διευθύνεται από την οργάνωση Trump for Women for America First. 
Η ομάδα οργάνωσε διαμαρτυρίες ενάντια στους περιορισμούς για την πανδημία του Covid-19 και υποστήριξε τον Trump προεκλογικά ενώ σε αυτήν προστίθενται 1.000 νέα μέλη κάθε 10 δευτερόλεπτα!
Οι ισχυρισμοί σχετικά με την ακεραιότητα της εκλογικής διαδικασίας είχαν μεγάλη ανταπόκριση στο κοινό και μαζί με τους λογαριασμούς υψηλόβαθμων ρεπουμπλικανών και το hashtag #StopTheSteal έχει αποκτήσει εξαιρετική δυναμική.
Στο Facebook, η ομάδα «Σταματήστε την Κλοπή (Stop the Steal)», η οποία ισχυρίζεται ότι «οι Δημοκρατικοί σκοπεύουν και να ακυρώσουν τις ψήφους υπέρ του Trump» παρείχε στα νέα μέλη μια σελίδα εγγραφής μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου «σε περίπτωση που τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης λογοκρίνουν την ομάδα».
Μια ανάρτηση που έλαβε πάνω από 1.700 επισημάνσεις «μου αρέσει» στην ομάδα «Stop the Steal» ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όταν η τυραννία γίνεται νόμος, η εξέγερση καθίσταται καθήκον» - ενδεικτικό της μαχητικότητας των μελών της.
Στη ηγεσία της ομάδας «Stop the Steal» ανήκουν η βετεράνη ακτιβίστρια του Tea Party Amy Kremer και η κόρη της Kylie. 
Περιλαμβάνει επίσης τη Jennifer Lawrence και τον Dustin Stockton, δύο μέλη της ομάδας «We Build the Wall». 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης