Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Τον Friedrich Merz στηρίζει η πλειοψηφία της Νεολαίας του CDU για την ηγεσία του κόμματος

Γερμανία: Τον Friedrich Merz στηρίζει η πλειοψηφία της Νεολαίας του CDU για την ηγεσία του κόμματος
Μεγάλη απήχηση στη Νεολαία του CDU στη Γερμανία έχει ο Friedrich Merz - Εκτός από την νεολαία και ο αρχηγός της οργάνωσης τον προκρίνει για την ηγεσία του κόμματος
Τον Friedrich Merz στηρίζει στη μάχη για την ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) η πλειοψηφία της Νεολαίας του κόμματος, όπως τον προκρίνει επίσης και ο αρχηγός της οργάνωσης.
Σε εσωτερική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των μελών της Νεολαίας, το 51% τάχθηκε υπέρ του κ. Merz, ο οποίος φέρεται να είναι αυτή τη στιγμή ο επικρατέστερος υποψήφιος, ενώ ακολούθησε ο επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών της Bundestag Νόρμπερτ Ρέτγκεν με 27,9%, με τον Πρωθυπουργό της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας Armin Laschet να εξασφαλίζει μόλις το 19,8% της προτίμησης των νέων του κόμματος.
Υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Merz τάχθηκε και ο Πρόεδρος της Νεολαίας Tilman Kuban: «Ο Friedrich Merz είναι ο υποψήφιός μου.
Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δείχνει ότι η νέα γενιά θέλει και πάλι περισσότερη διαφοροποίηση.
Στα χρόνια του μεγάλου συνασπισμού, κάποιες από τις διαφορές μας έχουν γίνει κάπως θολές», σημείωσε ο κ. Κουμπάν και πρόσθεσε ότι «πολλά από τα μέλη της οργάνωσης Νεολαίας θα ήθελαν μια πιο ζωντανή πολιτική συζήτηση και εμπιστεύονται για αυτό τον Friedrich Merz».
Σε ό,τι αφορά την στάση της οργάνωσης στην εκλογή του νέου αρχηγού, ο Tilman Kuban δήλωσε ότι εκτιμά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ως πρόταση ψήφου προς τους 100 νεολαίους που έχουν δικαίωμα ψήφου στο Συνέδριο και πρόσθεσε ότι ο ίδιος τουλάχιστον θα ψηφίσει υπέρ του κ. Merz.
Η εκλογή της νέας ηγεσίας επρόκειτο να γίνει τον Δεκέμβριο, αλλά έχει αναβληθεί, λόγω της πανδημίας, για τα μέσα Ιανουαρίου.
Ο κ. Merz κατήγγειλε ηγετικά στελέχη του CDU ότι η αναβολή υπαγορεύθηκε από τον Armin Laschet, ο οποίος, όπως είπε, «χρειαζόταν περισσότερο χρόνο για να βελτιώσει τις πιθανότητές του».
Από την πλευρά του CDU η απερχόμενη Πρόεδρος Annegret Kramp - Karrenbauer απέρριψε την εικασία και ζήτησε «να αποφεύγονται οι θεωρίες συνωμοσίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης