Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστρία: Δυσκολεύεται το σύστημα υγείας, 62% η αύξηση νοσηλειών, 78% στις ΜΕΘ σε 7 ημέρες

Αυστρία: Δυσκολεύεται το σύστημα υγείας, 62% η αύξηση νοσηλειών, 78% στις ΜΕΘ σε 7 ημέρες
Ο υπουργός Υγείας προειδοποιεί ότι αν συνεχιστεί η τρέχουσα εξέλιξη, η κατάσταση θα γίνει κρίσιμη στις ΜΕΘ, όπου σε μία εβδομάδα ο αριθμός των νοσηλευόμενων αυξήθηκε κατά 78%
Εξαιτίας της ταχείας διασποράς των λοιμώξεων του νέου κορωνοϊού στην Αυστρία δυσκολεύει τώρα η κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας, στα οποία μέσα σε μόνον μία εβδομάδα ο αριθμός των νοσηλευόμενων αυξήθηκε κατά 62% και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας η αύξηση έφτασε στο 78%.
Το γεγονός αυτό οδήγησε τον Αυστριακό υπουργό Υγείας Rudolf Anshober, να απευθύνει το μεσημέρι σαφή προειδοποίηση πως "εάν συνεχιστεί η τρέχουσα εξέλιξη, η κατάσταση στον τομέα της Εντατικής Θεραπείας θα μπορούσε να γίνει κρίσιμη".
Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί μία μείωση, "οδεύουμε σε μια σοβαρά κρίσιμη κατάσταση", ανέφερε, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να επιτευχθεί μία ανάσχεση από τα μέσα Νοεμβρίου, ενώ ο ίδιος υπολογίζει ότι "οι αριθμοί (όσον αφορά τις νέες λοιμώξεις) θα αυξηθούν σημαντικά αυτή την εβδομάδα".
Τα υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών στη Βιέννη ανακοίνωσαν σήμερα 4.135 νέα κρούσματα Covid-19 εντός των τελευταίων 24 ωρών, με το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Αυστρία να ανέρχεται από την αρχή της πανδημίας σε 114.016.
Σε νοσοκομείο νοσηλεύονται σήμερα 2.161 άνθρωποι και από αυτούς οι 336 βρίσκονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ μέχρι στιγμής 1.159 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από επιπλοκές κορωνοϊού.
Σε 50.922 ανέρχονται τα ενεργά κρούσματα στη χώρα, πιο σημαντικός, ωστόσο, θεωρείται ο αριθμός των θετικά διαγνωσμένων περιπτώσεων τις τελευταίες επτά ημέρες ανά 100.000 κατοίκους (επίπτωση 7 ημερών), που είναι 321.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης