Τελευταία Νέα
Πολιτική

Roosevelt, Goebbels, Göring και κορωνοιός – Είχαν κάτι κοινό ποιο ήταν αυτό; - Ο φόβος ως εργαλείο χειραγώγησης των μαζών

Roosevelt, Goebbels, Göring και κορωνοιός – Είχαν κάτι κοινό ποιο ήταν αυτό; - Ο φόβος ως εργαλείο χειραγώγησης των μαζών
Δυστυχώς και η κυβέρνηση της ΝΔ που απέτυχε στην διαχείριση της επιδημιολογικής κρίσης αναζητάει φανταστικούς εχθρούς για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και η οικονομία πνέει τα λοίσθια
Ο κορωνοιός αποτελεί την μεγαλύτερη φοβία της διεθνούς κοινωνίας.
Τα κρούσματα φθάνουν τα 46 εκατ, όσοι έχουν αναρρώσει, περίπου 31 εκατ αντιστοιχούν σε σχέση με τα κρούσματα σε ποσοστό 67% όταν στο παρελθόν ήταν 20%.
Όσοι έχουν αποβιώσει φθάνουν τα 1,2 εκατ αν και οι θάνατοι δεν είναι απόλυτο ότι συνδέονται με τον κορωνοιό.
Υπάρχουν πλείστα παραδείγματα που αναφέρουν ότι τα νοσοκομεία προέτρεψαν τους συγγενείς να αποδεχθούν ότι οι εκλιπόντες πέθαναν από κορωνοιό.
Ο αριθμός των νεκρών ισοβαθμεί με τον αριθμό των νεκρών από φυματίωση που φθάνει τα 1,4 εκατ παγκοσμίως.
Μάλιστα η φυματίωση που αντιμετωπίζεται από πνευμονολόγους με βάση τα επίσημα στοιχεία θεωρείτο έως το 2019 η κυριότερη λοιμώδης αιτία θανάτου, μα βάση στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας π.χ. το 2011 ή το 2017 τα νέα περιστατικά ενεργού φυματίωσης ανήλθαν σε 8,7 εκατ και οι θάνατοι σε 1,4 εκατ.
 Το ποσοστό θνητότητας στην φυματίωση είναι 16% όσων νοσήσουν ενώ στον κορωνοιό το ποσοστό θνητότητας είναι 0,20% όσων νοσήσουν.
Επίσης με βάση τα στοιχεία από το 1990 έως το 2015 θεραπεύτηκαν 55 εκατ άνθρωποι ενώ το ποσοστό θνησιμότητας μειώθηκε 50% με 65%.

Παγκόσμια τρομολαγνεία

Το τελευταίο διάστημα ένας παγκόσμιος τρόμος κυριαρχεί με αφορμή ή αιτία τον κορωνοιό.
Διεθνώς είναι η νούμερο ένα είδηση σε όλα τα μέσα ενημέρωσης.
Οι αποφάσεις των κυβερνήσεων επιτείνουν το stress και την αβεβαιότητα.
Οι λοιμωξιολόγοι διαγκωνίζονται ποιος θα παρουσιάσει την πιο τρομολαγνική πρόβλεψη.
Στην αρχή όλοι ήταν κατά της καραντίνας, εν συνεχεία επιβλήθηκε η καραντίνα σε σχεδόν παγκόσμια βάση.
Αρχικώς όλοι υποτίμησαν την μάσκα και ακολούθως επανέφεραν την μάσκα.
Ως προς το lockdown η επαναφορά ή όχι αυτού του έσχατου μέτρου σχετίζεται με τις οικονομικές δυνατότητες κάθε χώρας.
Για την Ελλάδα η καθολική καραντίνα ήταν καταστροφική, είχε καταστροφικές συνέπειες και έτσι εξηγείται γιατί με κάθε τρόπο προσπαθεί η κυβέρνηση να αποτρέψει και να αποφύγει καθολική καραντίνα.

Ο κορωνοιός δεν είναι τόσο επικίνδυνος όσο παρουσιάζεται

Δυστυχώς μεγάλος μέρος της κοινωνίας είτε από φόβο, είτε λόγω της χειραγώγησης έχει πειστεί ότι κινδυνεύει από τον κορωνοιό.
Την ίδια στιγμή τα νοσοκομεία δεν ασχολούνται με καμία άλλη ασθένεια πέραν του κορωνοιού και όλα αυτά εν μέσω τρομολαγνείας.
Τα κρούσματα στην Ελλάδα κορωνοιού φθάνουν 41.000 και οι νεκροί 640.
Τα κρούσματα αντιστοιχούν στο 0,34% του πληθυσμού και οι νεκροί αντιστοιχούν στο 0,05% του ελληνικού πληθυσμού πρόκειται για ποσοστά εντυπωσιακά ασήμαντα σε σχέση με τον συνολικό πληθυσμό.
Το ίδιο ισχύει και σε όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου, όπου το ποσοστό των θανάτων σε σχέση με τον πληθυσμό είναι πολύ περιορισμένο.

Franklin D. Roosevelt, Joseph Goebbels, Hermann Göring και κορωνοιός

Τι κοινό έχουν ο Franklin D. Roosevelt πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Joseph Goebbels ο υπουργός Προπαγάνδας της Ναζιστικής Γερμανίας και ο Hermann Göring αντιπρόεδρος και Υπουργός Αεροπορίας της ναζιστικής Γερμανίας με τον κορωνοιό;
Και όμως έχουν σχέση.
Ο Roosevelt είχε αναφέρει ότι ο φόβος είναι ο πιο επικίνδυνος μηχανισμός χειραγώγησης των μαζών.
Ο Roosevelt ήταν δημοκράτης και μάλιστα θεωρείται πεφωτισμένη πολιτική προσωπικότητα χωρίς καμία αμφιβολία.
Ο Goebbels έκανε πράξη την προπαγάνδα και τον φόβο και ένας από τους πιο μορφωμένους λαούς της Ευρώπης η Γερμανία διέπραξε εγκλήματα ισάξια με τα εγκλήματα των κομουνιστών.
Όμως το αποκορύφωμα της ανάλυσης του πως χειραγωγούνται οι μάζες ήταν η δήλωση του Hermann Göring βασικού στελέχους της ναζιστικής Γερμανίας.
Πρώτα σπέρνεις την αμφιβολία, εν συνεχεία χρησιμοποιείς τον φόβο, ακολουθεί η χειραγώγηση και στο τέλος επιτυγχάνεται ο στόχος, κάπως έτσι απλουστευμένα ο Hermann Göring ανέλυσε την τύφλωση που υπέστησαν οι Γερμανοί πολίτες απέναντι στον ναζισμό και στους πολέμους που διεξήχθησαν.
Το ίδιο σκηνικό σκοταδισμού, φόβου, προπαγάνδας έχουμε και σήμερα με τον κορωνοιό.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο έλληνας πρωθυπουργός μεταξύ άλλων στο μήνυμα του για να δικαιολογήσει τα νέα μέτρα, που αποτελούν απόδειξη αποτυχίας των προηγούμενων ανέφερε ότι πρέπει να πειστούν και οι ελάχιστοι ψεκασμένοι…
Ενώ στην Ευρώπη και διεθνώς οι αμφισβητούντες την επικινδυνότητα του κορωνοιού είναι πολλοί... θεωρούνται ως επικριτές ή αμφισβητίες όχι ψεκασμένοι...
Η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν ατυχής γιατί πλειάδα ιατρών, επιδημιολόγων και άλλων έχουν εκφράσει διαφορετικές απόψεις από την ισχύουσα.
Είναι εντυπωσιακό αλλά μια μερίδα πολιτών που αποτελεί την πλειοψηφία όχι όμως και την καθολική πλειοψηφία πιστεύουν στην επικινδυνότητα του κορωνοιού.
Η πλειοψηφία των νέων πολιτών αμφισβητεί και δεν είναι τυχαίο ότι το 40% όσων φορούν την μάσκα το πράττουν όχι για τον κορωνοιό αλλά για το πρόστιμο των 150 ευρώ.
Το Κέντρο Ελέγχου Λοιμωδών Νοσημάτων των ΗΠΑ έχει αναφέρει ότι το 70% όσων έκαναν χρήση μάσκας νόσησαν από κορωνοιό, αυτό σημαίνει ή ότι η μάσκα δεν χρησιμοποιείτο με τον πιο ενδεδειγμένο τρόπο ή ότι δεν απέδωσε.

Ζούμε στην εποχή του φόβου και της τρομολαγνείας, στην εποχή όπου η διαφορετική άποψη στιγματίζεται και συκοφαντείται.
Ας λάβουμε υπόψη το εξής.
Από κορωνοιό έχει πεθάνει – εάν έχει πεθάνει – το 0,05% του πληθυσμού της Ελλάδος χωρίς τους αλλοδαπούς.
Για το 0,05% κινδυνεύει να καταστραφεί οικονομικά και όχι μόνο το υπόλοιπο 99,95% του πληθυσμού που είναι υγιές όχι μόνο σωματικά αλλά και ψυχικά.
Το stress που δημιουργείται μπορεί να επιφέρει μεγάλο πλήγμα στην κοινωνία, να δημιουργήσει μη ιάσιμα τραύματα και το σοκ στην οικονομία να πλήξει την κοινωνία για πολλά χρόνια.
Ας κοιτάξουμε την υγεία ψυχική, σωματική και οικονομική του 99,95% των ελλήνων.
Ο κορωνοιός είναι ένα πρόβλημα, όχι τόσο καταστροφικό, όχι τόσο θανατηφόρο, όχι τόσο τρομακτικό, όσο παρουσιάζεται.
Η προπαγάνδα, η χειραγώγηση και ο φόβος χρησιμοποιήθηκαν και στο παρελθόν και είχαν τις γνωστές καταλήξεις.
Δυστυχώς και η κυβέρνηση της ΝΔ που απέτυχε στην διαχείριση της επιδημιολογικής κρίσης αναζητάει φανταστικούς εχθρούς για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και η οικονομία πνέει τα λοίσθια

Υποσημείωση

Όσοι μιλούν υπέρ της επικινδυνότητας του κορωνοιού... έχουν το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης ακόμη και αν δεν έχουν καμία ιδέα περί της ιατρικής.
Όσοι μιλούν κατά της επικινδυνότητας του κορωνοιού, αναλύοντας γιατί είναι υπερβολικός ο φόβος, δεν έχουν το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης, στιγματίζονται, συκοφαντούνται, χλευάζονται.
Ο κορωνοιός είναι ένα εργαλείο τυφλής χειραγώγησης των μαζών, λίγες φωνές εμπρός στον φόβο και το σκοτάδι αντιδρούν, ευτυχώς....

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης