Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευθείες βολές Trump κατά δρ Fauci - Σκέφτεται την απόλυση του επιδημιολόγου μετά τις αμερικανικές εκλογές (3/11)

Ευθείες βολές Trump κατά δρ Fauci - Σκέφτεται την απόλυση του επιδημιολόγου μετά τις αμερικανικές εκλογές (3/11)
«Απόλυσε τον Fauci» φώναζε το πλήθος στον Trump κατά τη διάρκεια προεκλογικής εκστρατείας - Μην τo πείτε σε κανέναν, αλλά επιτρέψτε μου να περιμένω μέχρι λίγο μετά τις εκλογές (3/11), απάντησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Έμμεση απειλή κατά κορυφαίου λοιμωξιολόγου του Λευκού Οίκου, δρ Fauci, εξαπέλυσε ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump καθώς άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να επιδιώξει την απόλυση του μετά τις αμερικανικές εκλογές (3/11/2020) σύμφωνα με το CNBC.
Ο Fauci, ο κορυφαίος εμπειρογνώμονας των μεταδοτικών ασθενειών της χώρας, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων, έχει κατακρίνει τις επαναλαμβανόμενες διαβεβαιώσεις του Trump ότι η αμερικανική μάχη κατά του ιού έχει σημειώσει σημαντική επιτυχία, ενώ στην πραγματικότητα δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι μολύνονται καθημερινά.
«Δεν είναι καλή κατάσταση », δήλωσε ο Fauci στην Washington Post την Παρασκευή (30/10) πυροδοτώντας μια νέα ρήξη με τον Λευκό Οίκο.
Όταν ο Trump υπερασπίστηκε τον χειρισμό του ιού σε ένα ράλι εκστρατείας αργά το βράδυ (1/11) στο αεροδρόμιο Opa-Locka στην περιοχή του Μαϊάμι, μια φωνή από το πλήθος ακούστηκε να λεει «Fire Fauci», δηλαδή «απόλυσε τον Fauci».
Σε απάντηση αυτού, ο Trump είπε: «Μην τo πείτε σε κανέναν, αλλά επιτρέψτε μου να περιμένω μέχρι λίγο μετά τις εκλογές (3/11)».
Mε περισσότερα από μισό εκατομμύρια κρούσματα κορωνοϊού την τελευταία εβδομάδα στις ΗΠΑ, ο κορυφαίος επιδημιολόγος της χώρας, Fauci, ο οποίος συμβουλεύει τον Trump, επέκρινε τη στρατηγική της κυβέρνησης όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του Λευκού Οίκου που κατηγορεί τον διακεκριμένο επιστήμονα ότι θέλει να αποδυναμώσει τον πρόεδρο και υποψήφιο για την επανεκλογή του.

Λευκός Οίκος κατά Fauci

Δριμεία κριτική στον κορυφαίο επιδημιολόγο Anthony Fauci ασκεί ο Λευκός Οίκος, μετά την κριτική του επιστήμονα για τους χειρισμούς Trump απέναντι στην πανδημία (1/11).
«Είναι απαράδεκτο να παραβιάζει όλους τους κανόνες ο Fauci, ανώτερο μέλος της ειδικής ομάδας του προέδρου για τον Covid -19 και ο οποίος έχει επαινέσει τις ενέργειες του προέδρου Trump σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Judd Deere.
«Επέλεξε τρεις ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές να παίξει πολιτικά παιχνίδια» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
Ο Deere κατηγόρησε τον Fauci είπε ότι «επέλεξε να επικρίνει τον πρόεδρο Trump στα μέσα ενημέρωσης και να γνωστοποιήσει τις πολιτικές του τάσεις επαινώντας τον αντίπαλό του».
«Ως μέλος της ομάδας των ειδικών, ο Fauci είχε το καθήκον να εκφράσει ανησυχίες ή να πιέσει για αλλαγή στρατηγικής, αλλά δεν το έκανε» συμπλήρωσε.
«Ο Fauci γνωρίζει ότι οι κίνδυνοι σήμερα είναι δραματικά χαμηλότεροι από ό, τι πριν από λίγους μόνο μήνες, με τα ποσοστά θνησιμότητας να πέφτουν κατά 80%.
Η κυβέρνηση Trump, μέσω του έργου της ομάδας των ειδικών, συνεχίζει να αυξάνει τα tests, το προσωπικό και την ικανότητα προστασίας των πιο ευάλωτων» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
Ο γνωστός επιδημιολόγος ανέφερε σε συνέντευξή του στην Post, πως ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία Joe Biden λαμβάνει «σοβαρά υπόψη τον ιό από την άποψη της δημόσιας υγείας».
Ο Fauci δήλωσε ότι ο Trump δεν παίρνει πλέον τις συμβουλές του και ότι προτιμά τον νευροραδιολόγο Scott Atlas, ο οποίος είναι υπέρ ενός μεγάλου ανοίγματος της αμερικανικής κοινωνίας παρά μιας ενίσχυσης των προληπτικών μέτρων.
«Ξαφνικά, δεν ήθελαν πλέον να ακούσουν το μήνυμά μας, γιατί δεν ανταποκρινόταν σε αυτό που ήθελαν να κάνουν», δήλωσε ο Fauci που λέει ότι δεν έχει μιλήσει με τον πρόεδρο εδώ και εβδομάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης