Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ryanair: Έχασε το 80% των πελατών της λόγω κορωνοϊού - Περαιτέρω μειώσεις πτήσεων μετά το β' lockdown

Ryanair: Έχασε το 80% των πελατών της λόγω κορωνοϊού - Περαιτέρω μειώσεις πτήσεων μετά το β' lockdown
Να σημειωθεί ότι η αεροπορική εταιρία έχει καταγράψει ζημιές 197 εκατ. ευρώ για το 2020 λόγω της υγειονομικής κρίσης, Covid19
Τεράστιες απώλειες με αφορμή την πανδημία κορωνοϊού μετρά η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair, η οποία όπως ανακοίνωσε ο CEO της σύμφωνα με το CNBC, ετοιμάζεται να περιορίσει περαιτέρω τα δρομολόγιά της καθώς οι χώρες στην Ευρώπη υιοθετούν ολοένα και πιο αυστηρούς περιορισμούς σε ένα δεύτερο lockdown.
Πιο αναλυτικά, ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, ανέφερε πως οι πελάτες του αερομεταφορέα μειώθηκαν κατά 80% μέσα σε μόλις έξι μήνες, ενώ η εταιρεία ανακοίνωσε πτώση 78% στα έσοδα το διάστημα Απριλίου - Σεπτεμβρίου 2020 σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα (2019).
«Είναι προφανές ότι οι αερομεταφορές βρίσκονται στο επίκεντρο της πανδημίας, και θεωρούμε ότι ο μόνος τρόπος για να βγούμε από αυτή τη θέση είναι οι κυβερνήσεις, της Βρετανίας, της Ιρλανδίας, και οι υπόλοιπες, να εφαρμόσουν συστηματικούς ελέγχους πριν την επιβίβαση των επιβατών», υποστήριξε επαναλαμβάνοντας την θέση της ΙΑΤΑ.
Επιπλέον, στον απόηχο των νέων μέτρων, ο αερομεταφορέας αναμένει να μειωθούν κι άλλο οι πτήσεις του.
Μάλιστα η Ryanair ανακοίνωσε ότι αναμένει μειωμένη ταξιδιωτική κίνηση για τα επόμενα χρόνια.
Οι πτήσεις του χειμώνα θα περιοριστούν στις απολύτως απαραίτητες «αλλά ουσιαστικά μιλάμε για έναν αριθμό που είναι μικρότερος από το ένα τρίτο των συνηθισμένων πτήσεών μας», δήλωσε ο ίδιος
Να σημειωθεί ότι η αεροπορική εταιρία έχει καταγράψει ζημιές 197 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που ένα χρόνο νωρίτερα (2019) κατέγραφε κέρδη 1,15 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης