Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kostin (VTB Τράπεζα): Οι κυρώσεις στη Ρωσία θα παραμείνουν ανεξάρτητα από το ποιος θα κερδίσει τις εκλογές στις ΗΠΑ

Kostin (VTB Τράπεζα): Οι κυρώσεις στη Ρωσία θα παραμείνουν ανεξάρτητα από το ποιος θα κερδίσει τις εκλογές στις ΗΠΑ
Ο  Vladimir Putin στην διάρκεια ενός επενδυτικού φόρουμ δήλωσε ότι η κυβέρνηση Trump τα τελευταία τέσσερα χρόνια επέβαλλε 46 φορές κυρώσεις στην Ρωσία
Ο Andrey Kostin, ένας σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin και πρόεδρος της ρωσικής κρατικής τράπεζας VTB, πιστεύει όπως δήλωσε στο Reuters, ότι οι αμερικανικές κυρώσεις θα παραμείνουν σε ισχύ ανεξάρτητα από το πώς θα ψηφίσουν οι Αμερικανοί την ερχόμενη εβδομάδα.
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin, αυτήν την εβδομάδα, κατά την διάρκεια ενός επενδυτικού φόρουμ που διοργανώθηκε και ενώ κάθονταν δίπλα στον Kostin, δήλωνε ότι η κυβέρνηση Trump τα τελευταία τέσσερα χρόνια επέβαλλε 46 φορές κυρώσεις στην Ρωσία.
Η Ουάσιγκτον είχε επιβάλλει κυρώσεις στην Ρωσία, αφότου οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών είχαν αποφανθεί ότι η Ρωσία προσπάθησε να παρέμβει στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές το 2016, δείχνοντας την συμπάθεια της προς τον Trump, μια κατηγορία την οποία η Μόσχα έχει αρνηθεί. Επίσης οι Ρώσοι είχαν κατηγορηθεί ότι επιχείρησαν να παρέμβουν και στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.
«Είναι δύσκολο να πεις ποιος από τους υποψήφιους θα είναι καλύτερος για τις σχέσεις Ρωσίας - ΗΠΑ» δήλωσε ο ηλικίας 64 ετών Kostin.
Ο Kostin μαζί με μερικούς άλλους αξιωματούχους και εταιρείες έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο των φυσικών και νομικών προσώπων στους οποίους είχαν επιβληθεί το 2018 αμερικανικές κυρώσεις για «διεθνή κακοήθη δραστηριότητα».
Το Κρεμλίνο, το οποίο φαίνεται να έχει μια χλιαρή προτίμηση για τον Trump, έχει δηλώσει ότι η Ρωσία θα συνεργαστεί με οποιονδήποτε ηγέτη των ΗΠΑ. Πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου Putin δείχνουν ότι υπεκφεύγει, επαινώντας και επικρίνοντας τόσο τον Donald Trump όσο και τον Joe Biden.
«Δεν είναι σαφές εναντίον ποιού και για ποιόν λόγο χρειάζεται να επιβληθούν κυρώσεις (από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Ρωσία), δήλωσε ο Kostin. «Προς το παρόν, πιστεύω ότι οι κυρώσεις δεν θα αρθούν και δεν θα γίνουν πιο σκληρές.
Βασίζουμε τα σχέδια μας πάνω σ’ αυτή την υπόθεση», δήλωσε ο Kostin.
Ο Trump, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει επαινέσει τον Putin, στις εθνικές δημοσκοπήσεις έπεται επί μήνες σταθερά του Biden, εν μέρει λόγω της ευρείας αποδοκιμασίας του για τους χειρισμούς του στο θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού.
Ωστόσο οι δημοσκοπήσεις στις πιο κρίσιμες Πολιτείες, έχουν δείξει να μειώνεται η μεταξύ τους διαφορά.
Οι εκλογές επιβαρύνουν το ρούβλι επί μήνες, με τους επενδυτές να συνδέουν μια νίκη του Biden ο οποίος έχει χαρακτηρίσει την Ρωσία ως την μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών, με μεγαλύτερες πιθανότητες να επιβληθούν περισσότερες κυρώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης