Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι επιθέσεις της Τουρκίας εναντίον του Charlie Hebdo δείχνουν μίσος, λέει εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης

Οι επιθέσεις της Τουρκίας εναντίον του Charlie Hebdo δείχνουν μίσος, λέει εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης
Στα άκρα η σύγκρουση Γαλλίας – Τουρκίας – Erdogan
Οι επιθέσεις από Τούρκους αξιωματούχους στη γαλλική σατιρική εβδομαδιαία Charlie Hebdo, η οποία δημοσίευσε καρικατούρα του Τούρκου Tayyip Erdogan,υποδηλώνουν «μίσος», δήλωσε ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης σε δημοσιογράφους σε συνέντευξη την Τετάρτη 28/10/2020 σύμφωνα με το Reuters.
Τα σχέδια στο εξώφυλλο του Charlie Hebdo έδειχναν στον Erdogan να κάθεται σε ένα άσπρο μπλουζάκι και εσώρουχα, κρατώντας ένα κονσερβοποιημένο ποτό μαζί με μια γυναίκα που φορούσε ισλαμική μαντίλα.
Τούρκοι αξιωματούχοι το χαρακτήρισαν ως «αηδιαστική προσπάθεια».
Διαρκή επιδείνωση καταγράφουν οι σχέσεις Γαλλίας – Τουρκίας καθώς στη συνεχή αντιπαράθεση και στην ανταλλαγή λεκτικών πυρών των προέδρων των δύο χωρών, Emmanuel Macron και Rejep Tayip Erdogan, έρχεται να προστεθεί το σημερινό εξώφυλλο της γαλλικής εβδομαδιαίας εφημερίδας Charlie Hebdo, το οποίο σατιρίζει τον πρόεδρο Erdogan.
To σκίτσο του Charlie Hebdo δείχνει τον πρόεδρο Erdogan με τα εσώρουχα, να σηκώνει το φόρεμα μιας γυναίκας μουσουλμάνας, και παρατηρώντας τα γυμνά οπίσθια της να αναφωνεί «Ω! Ο Προφήτης!».
Παράλληλα μια λεζάντα αναφέρει: «Erdogan: Στην ιδιωτική του ζωή, είναι πολύ αστείος».
Image
Erdogan: Σαν καρκίνος εξαπλώνεται στην Ευρώπη η εχθρότητα απέναντι στο Ισλάμ - Βάρβαρες και προκλητικές οι πολιτικές Macron

Θέση στο δημοίσευμα πήρε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan, ο οποίος υποστήριξε ότι σαν καρκίνος εξαπλώνεται κυρίως στην Ευρώπη, η εχθρότητα κατά του Ισλάμ.
«Είναι ζήτημα για εμάς να εναντιωθούμε στις επιθέσεις κατά του Προφήτη μας» ανέφερε ο Erdogan.
«Είμαστε σε μια περίοδο, κατά την οποία η εχθρότητα κατά του Ισλάμ, κατά των μουσουλμάνων και η ασέβεια προς τον Προφήτη, εξαπλώνεται σαν καρκίνος, κυρίως ανάμεσα στους ηγέτες της Ευρώπης» υποστήριξε ο Erdogan, ο οποίος υποστήριξε πως δεν πρόκειται να δει το τελευταίο εξώφυλλο του Charlie Hebdo.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του ο Erdogan χαρακτήρισε «σιχαμερά» τα σκίτσα του Charile Hebdo, υποστήριξε ότι «στην Ευρώπη δεν αξίζουν αυτές οι βάρβαρες, προκλητικές και γεμάτες μίσος πολιτικές του Macron και όσων έχουν τις ίδιες απόψεις με αυτόν» και υπογράμμισε πως οι χώρες που επιτίθενται στο Ισλάμ, θέλουν να αρχίσουν νέες Σταυροφορίες.
Το σκίτσο αυτό, όπως ήταν αναμενόμενο, πυροδότησε έντονες αντιδράσεις στην Τουρκία, η οποία παράλληλα γνωστοποίησε ότι θα λάβει όλα τα δέοντα νομικά και διπλωματικά βήματα που χρειάζονται για να απαντήσουν στο εξώφυλλο του Charlie Hebdo.
«Θα γίνουν οι απαραίτητες δικαστικές και διπλωματικές ενέργειες κατά του εν λόγω σκίτσου.
Η μάχη μας κατά αυτών των αγενών, με κακή πρόθεση και προσβλητικών βημάτων θα συνεχιστεί μέχρι τέλους με λογική, αλλά και αποφασιστικότητα» αναφέρει σε ανακοίνωση της η διεύθυνση επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας σε ανακοίνωση που εξέδωσε στην γαλλική γλώσσα.

Λίγο μετά τη δήλωση αυτή, η εισαγγελία της Άγκυρας ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας κατά των επικεφαλής του Charlie Hebdo.

Έξαλλη η Άγκυρα

«Καταδικάζουμε σθεναρά τη δημοσίευση που αφορά τον πρόεδρό μας στη γαλλική εφημερίδα διότι δεν επιδεικνύει κανένα σεβασμό προς οποιαδήποτε πίστη, προς οτιδήποτε ιερό, σε οποιαδήποτε αξία.
Η σύνταξη του Charlie Hebdo το μόνο που κάνει, είναι να μας δείχνει τη χυδαιότητα και την ανηθικότητά της.
Η επίθεση στα δικαιώματα ενός ανθρώπου δεν αποτελεί χιούμορ, ούτε ελευθερία της έκφρασης» ανέφερε σε μήνυμα του στο twitter ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου, Ibrahim Kalin.
Αλλά και ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Fahrettin Altun υποστήριξε και αυτός μέσω twitter ότι «η αντιμουσουλμανική προπαγάνδα του Macron φέρνει καρπούς!»
«Το Charlie Hebdo μόλις δημοσίευσε μια σειρά από σκίτσα με απεχθείς εικόνες για τον πρόεδρο μας.
Καταδικάζουμε την αήθη απόπειρα αυτού του εντύπου να διασπείρει τον πολιτισμικό ρατσισμό και το μίσος του» υποστήριξε ο Altun, ενώ πιο έντονη ήταν η αντίδραση του υφυπουργού Τουρισμού της Τουρκίας, Serdar Cam, ο οποίος έγραψε σε μήνυμα του στο twitter στα γαλλικά:
«Είστε μπάσταρδοι, γιοι σκύλας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης