Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νορβηγία: Αυστηρότερα μέτρα στο Όσλο λόγω αναζωπύρωσης του κορωνοϊού

Νορβηγία: Αυστηρότερα μέτρα στο Όσλο λόγω αναζωπύρωσης του κορωνοϊού
Μια αύξηση που οι αρχές αποδίδουν σε μεγάλο βαθμό στους εργάτες οι οποίοι καταφθάνουν από χώρες που έχουν πληγεί σκληρά από την επιδημία, όπως η Πολωνία
Το 'Οσλο, που παρατηρεί έξαρση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού, παρουσίασε σήμερα 26/10/2020 νέα περιοριστικά μέτρα επεκτείνοντας κυρίως την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους όπου η κοινωνική αποστασιοποίηση δεν είναι δυνατή.
Οι αρχές της νορβηγικής πρωτεύουσας συνιστούν επίσης στους πολίτες να μην έχουν κοινωνικές επαφές με περισσότερα από δέκα άτομα την εβδομάδα - εκτός του σπιτιού, των σχολείων και των παιδικών σταθμών - και απαγορεύει τις δημόσιες συναθροίσεις άνω των 20 ατόμων σε κλειστό χώρο έναντι του σημερινού ορίου των 50 ατόμων.
Τα μπαρ, τα οποία ήδη έχουν κληθεί να σταματήσουν να σερβίρουν τα μεσάνυχτα, δεν θα μπορούν πλέον να δέχονται νέους πελάτες μετά τις 22.00 τοπική ώρα.
«Οι αριθμοί μάς λένε ότι η λοίμωξη επεκτείνεται σήμερα στο 'Οσλο παρότι η πρωτεύουσα έχει τα αυστηρότερα μέτρα στη Νορβηγία», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
«Αυτό με ανησυχεί», υπογράμμισε.
Ενώ σχεδόν 300 νέα κρούσματα την εβδομάδα καταγράφονταν στην πόλη των 700.000 κατοίκων τον Σεπτέμβριο 2020, ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σε 425 την περασμένη εβδομάδα.
Μια αύξηση που οι αρχές αποδίδουν σε μεγάλο βαθμό στους εργάτες οι οποίοι καταφθάνουν από χώρες που έχουν πληγεί σκληρά από την επιδημία, όπως η Πολωνία.
Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ την Πέμπτη 29/10 από τις 12.00 τοπική ώρα.
Η χρήση της μάσκας είναι ήδη υποχρεωτική στα μέσα μαζικής μεταφοράς της πόλης όταν η απόσταση του ενός μέτρου μεταξύ των επιβατών δεν μπορεί να τηρηθεί.
Η χρήση της θα γενικευτεί επίσης για κάθε μετακίνηση στο εσωτερικό των εστιατορίων.

www.bankingnnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης