Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ant Group: Προχωρά στη μεγαλύτερη διπλή IPO όλων των εποχών - Στόχος η άντληση 34,5 δισ. δολ.

tags :
Ant Group: Προχωρά στη μεγαλύτερη διπλή IPO όλων των εποχών - Στόχος η άντληση 34,5 δισ. δολ.
Ο κινεζικός κολοσσός χρηματοοικονομικής τεχνολογίας θα εκδώσει από 1,67 δισεκατομμύρια νέες μετοχές σε Σαγκάη και Χονγκ Κονγκ
Στην άντληση ποσού 34,5 δισ. δολ, στοχεύει η Ant Group, θυγατρική της Alibaba, με τη μεγαλύτερη διπλή δημόσια προσφορά όλων των εποχών.
Ο κινεζικός κολοσσός χρηματοοικονομικής τεχνολογίας θα εκδώσει από 1,67 δισεκατομμύρια νέες μετοχές σε Σαγκάη και Χονγκ Κονγκ .
Οι μετοχές  που θα εισαχθούν στο χρηματιστήριο της Σαγκάης θα διατεθούν στην τιμή των 68,8 γουάν ανά μετοχή, άρα θα αντλήσει 114,94 δισ. γουάν ή 17,23 δισ. δολάρια.
Οι μετοχές που θα εισαχθούν στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ θα διατεθούν στην τιμή των 80 δολαρίων Χονγκ Κονγκ, με την Ant Group να αντλεί 133,65 δισ. δολάρια Χονγκ Κονγκ ή 17,24 δισ. δολάρια.
Συνολικά η Ant Group θα αντλήσει ποσό σχεδόν 34,5 δισ. δολ., ενώ δεν αποκλείεται το ποσό να αυξηθεί, ανάλογα με τη ζήτηση.
Σύμφωνα με το CNBC, πρόκειται για τη μεγαλύτερη αρχική δημόσια προσφορά όλων των εποχών, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ της Saudi Aramco, η οποία είχε ανλτήσει λίγο πάνω από 29 δισ. δολάρια.
Με βάση τις τιμές διάθεσης, η αποτίμηση της Ant Group θα ανέλθει στα 313,37 δισ. δολάρια.
Η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών στην αγορά του Χονγκ Κονγκ αναμένεται στις 5 Νοεμβρίου, ενώ προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί ημερομηνία για τη Σαγκάη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης