Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σχεδόν 10.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού και στην Ολλανδία - Αναποτελεσματικά τα μέτρα μερικού lockdown

Σχεδόν 10.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού και στην Ολλανδία - Αναποτελεσματικά τα μέτρα μερικού lockdown
Νέο υψηλό ρεκόρ στην Ολλανδία, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας
Ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ολλανδία σημείωσε άλμα σχεδόν κατά 10.000 τις τελευταίες 24 ώρες (23/10/2020), καταγράφοντας νέο υψηλό ρεκόρ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας (RIVM).
Η κυβέρνηση επέβαλε μέτρα μερικού lockdown για να ανακόψει την εξάπλωση της ασθένειας στις 14 Οκτωβρίου 2020, όπως το κλείσιμο όλων των μπαρ και των εστιατορίων στη χώρα.

Ανεπαρκή δείχνουν τα μέτρα πρόληψης

Νωρίτερα τον Σεπτέμβριο του 2020, μια σειρά νέων αυστηρών μέτρων, όπως τον περιορισμό των μετακινήσεων και το κλείσιμο των μπαρ και των εστιατορίων από τις 10 το βράδυ, ανακοίνωσε η ολλανδική κυβέρνηση, με στόχο να αναχαιτίσει την εξάπλωση της Covid-19.
Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας είπε ότι στο εξήςτα μπαρ και τα εστιατόρια θα πρέπει να κλείνουν στις 22.00 και προέτρεψε τους πολίτες να εργάζονται "όσο περισσότερο μπορούν" από το σπίτι τους και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις.
Τα μέτρα, στα οποία περιλαμβάνεται και η ευρεία χρήση υφασμάτινης μάσκας στο Άμστερνταμ, τη Χάγη και σε άλλες μεγάλες πόλεις, λαμβάνονται καθώς ο αριθμός των μολύνσεων που καταγράφεται καθημερινά έχει ξεπεράσει εκείνον του περασμένου Απριλίου 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης