Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εφιάλτης ο κορωνοϊός για τις ΗΠΑ: Στους 221.000 οι νεκροί – Αντιμέτωπες με το β’ κύμα οι Πολιτείες

tags :
Εφιάλτης ο κορωνοϊός για τις ΗΠΑ: Στους 221.000 οι νεκροί – Αντιμέτωπες με το β’ κύμα οι Πολιτείες
Αναφέρθηκαν 300.000 θάνατοι περισσότεροι κατά τη διάρκεια της πανδημίας σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια
Στον απόλυτο εφιάλτη εξελίσσεται η επιδημία του κορωνοϊού για τις ΗΠΑ, οι οποίες μετρούν ήδη 221.000 νεκρούς και περίπου 8,3 εκατομμύρια κρούσματα.
Και ενώ οι ΗΠΑ βρίσκονται στην χειρότερη θέση παγκοσμίως μια και μετρούν σε απόλυτους αριθμούς τους περισσότερους θανάτους και μολύνσεις, ήδη οι περισσότερες Πολιτείες καλούνται να διαχειριστούν το β’κύμα της επιδημίας.
Ήδη οι Πολιτείες της Νέας Υόρκης, του Νιου Τζέρσει και του Κονέκτικατ κάλεσαν τους πολίτες τους να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις ανάμεσα στις τρεις αυτές Πολιτείες λόγω της έξαρση των μολύνσεων ενώ οι κυβερνήτες τους υποστήριξαν ότι δεν πρόκειται να επιβάλλουν καραντίνα στους επισκέπτες από τις γειτονικές Πολιτείες.
Πάντως, η Νέα Υόρκη, η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο του κορωνοϊού, ζητά από τους πολίτες 38 Πολιτειών και 2 περιοχών των ΗΠΑ να τίθενται σε καραντίνα 14 ημερών πριν το ταξίδι τους στη Νέα Υόρκη.
Εν τω μεταξύ, η Καλιφόρνια ανακοίνωσε πως μεγάλα θεματικά πάρκα, όπως είναι η Disneyland δεν πρόκειται να ανοίξουν στο άμεσο μέλλον.
Την ίδια στιγμή μάλιστα το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ανακοίνωσε πως κατά τη διάρκεια της πανδημίας στις ΗΠΑ, δηλαδή από τις 26 Ιανουαρίου του 2020 έως τις 3 Οκτωβρίου του 2020 κατεγράφησαν περίπου 300.000 θάνατοι περισσότεροι από κάθε άλλο προηγούμενο έτος.
Σύμφωνα με το CDC, σχεδόν τα δύο τρίτα αυτών των θανάτων σχετίζονται αποκλειστικά με τον κορωνοϊό, με το υπόλοιπους θανάτους να εκτιμάται ότι σχετίζονται με την επιδημία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης