Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σαρώνει τη Λατινική Αμερική ο κορωνοϊός – Στο κόκκινο Βραζιλία, Μεξικό, Αργεντινή

Σαρώνει τη Λατινική Αμερική ο κορωνοϊός – Στο κόκκινο Βραζιλία, Μεξικό, Αργεντινή
Δεύτερη παγκοσμίως σε νεκρούς η Βραζιλία, τέταρτο το Μεξικό
Στο κόκκινο βρίσκονται λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού η Βραζιλία, το Μεξικό και η Αργεντινή και ενώ η Λατινική Αμερική αποτελεί την πλέον πληττόμενη περιοχή.
Στη Βραζιλία, η οποία είναι δεύτερη παγκοσμίως σε θανάτους και τρίτη σε κρούσματα, ανακοινώθηκαν το τελευταίο 24ωρο 23.227 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 661 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19.
Συνολικά έχουν πλέον καταγραφεί σχεδόν 5,3 εκατομμύρια μολύνσεις και 154.837 νεκροί.
Δραματική είναι η κατάσταση και στο Μεξικό, το οποίο είναι τέταρτο παγκοσμίως σε θανάτους.
Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 5.788 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 555 θανάτους εξαιτίας της COVID-19.
Συνολικά το Μεξικό μετρά 86.893 νεκρούς επί συνόλου 860.714 μολύνσεων.
Μάλιστα η κυβέρνηση έκανε γνωστό ότι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία αυξήθηκαν ξανά τις τελευταίες ημέρες, με την πτωτική τάση που είχε καταγραφόταν από τα τέλη του Ιουλίου να αντιστρέφεται, μια και πλέον καταγράφεται νέα ανοδική τάση της καμπύλης της πανδημίας.
Υπό αυτά τα δεδομένα, οι πολίτες καλούνται να αποφύγουν να συμμετάσχουν σε δημόσιες εκδηλώσεις το διήμερο από την 1η ως τη 2η Νοεμβρίου, όταν παραδοσιακά εορτάζεται η Ημέρα των Νεκρών.
Η κυβέρνηση έχει δώσει εντολή τα νεκροταφεία να παραμείνουν κλειστά το διήμερο αυτό, γεγονός που έχει προκαλέσει αγανάκτηση σε πιστούς.
Δύσκολη όμως είναι η κατάσταση και στην Αργεντινή όπου το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 384 νέοι θάνατοι με το σύνολο τους να ανέρχεται σε 27.100 ενώ καταγράφηκαν άλλες 16.337 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί να φθάνει τους 1.018.999.
Τα λεγόμενα ενεργά κρούσματα ανέρχονται σε 162.252 επί του παρόντος, ενώ 829.647 ασθενείς έχει διαγνωστεί πως αποθεραπεύτηκαν.
Την περασμένη Δευτέρα, η Αργεντινή έγινε η πέμπτη χώρα στον πλανήτη και η δεύτερη στην περιφέρεια της Λατινικής Αμερικής όπου οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης