Τελευταία Νέα
Διεθνή

Pelosi (HΠΑ): Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία με τους Ρεπουμπλικανούς για το νέο πακέτο τόνωσης - Μπορεί να έχουμε νέα μέχρι το τέλος της ημέρας

tags :
Pelosi (HΠΑ): Είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία με τους Ρεπουμπλικανούς για το νέο πακέτο τόνωσης - Μπορεί να έχουμε νέα μέχρι το τέλος της ημέρας
Αυξάνονται οι ελπίδες για τη σύναψη συμφωνίας μεταξύ Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών για το νέο πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης

Αυξάνονται οι ελπίδες για τη σύναψη συμφωνίας μεταξύ Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών για το νέο πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας, μετά τις δηλώσεις που έκανε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Nancy Pelosy, για συμφωνία μέχρι το τέλος της ημέρας… αν και ακόμη εντοπίζονται διαφορές.
Όπως είναι εύλογο, στον απόηχο των ευχάριστων δηλώσεων για την οικονομία των ΗΠΑ, η Wall Street ενισχύεται.
H πρόεδρος του Σώματος Nancy Pelosi και ο υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin, έπειτα από αμοιβαίες υποχωρήσεις, βρήκαν κοινή πορεία πλεύσης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Pelosi, Drue Hamil.
«Τις επόμενες 24 ώρες... αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό ζήτημα που πρέπει να προσέξουμε είναι η επίλυση των δημοσιονομικών μέτρων» δήλωσε ο Tom Lee, ιδρυτής και επικεφαλής έρευνας στο Fundstrat Global Advisors.
«Ενώ οι αγορές θα μπορούσαν να το αξιολογήσουν αυτό ως λιγότερο σημαντικό (δεδομένου ότι μια συμφωνία θα έλθει πιθανώς μετά τις τεχνολογίες), πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικό για την Ουάσινγκτον να κάνει μια συμφωνία τώρα».
Σημειώνεται πως οι διαπραγματεύσεις έχουν ουσιαστικά παγώσει για μήνες, μετά τη λήξη του προγράμματος CARES στα τέλη Ιουλίου.
Από τότε, η αύξηση της απασχόλησης επιβραδύνθηκε, αλλά οι καταναλωτικές δαπάνες συνέχισαν να ανακάμπτουν.
Ωστόσο, ορισμένοι δείκτες έχουν δείξει ότι οι αποταμιεύσεις από το τεράστιο πακέτο οικονομικής βοήθειας αρχίζουν να εξαντλούνται.
Το Σώμα έχει εγκρίνει δύο νομοσχέδια ελάφρυνσης, που όμως δεν βρήκαν ανταπόκριση από τη Γερουσία που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους, η οποία προτίθεται να ψηφίσει για ένα πακέτο βοήθειας ύψους 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων αργότερα αυτήν την εβδομάδα.
Οι Δημοκρατικοί ζητούσαν πακέτο δημοσιονομικής ελάφρυνσης 2,2 τρισεκατομμύρια δολάρια
Το πιο πρόσφατο νομοσχέδιο που πρότειναν οι Δημοκρατικοί ήταν 2,2 τρισεκατομμύρια δολάρια, ενώ o Λευκός Οίκος πρότεινε πακέτο 1,9 τρισεκατομμύριων δολαρίων.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης