Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΕ: Κοντά στον Putin αυτοί που δηλητηρίασαν τον Navalny

ΕΕ: Κοντά στον Putin αυτοί που δηλητηρίασαν τον Navalny
Ο κατάλογος των έξι ατόμων στα οποία θα επιβληθούν κυρώσεις σύμφωνα με διαρροές από διπλωματικές πηγές της ΕΕ
Οι Ρώσοι πολίτες που αντιμετωπίζουν κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη δηλητηρίαση του Ρώσου πολιτικού που αντιπολιτεύεται τον Putin, Alexei Navalny, περιλαμβάνουν τον επικεφαλής της εγχώριας υπηρεσίας κατασκοπείας της Ρωσίας και τον πρώτο αναπληρωτή επικεφαλής του γραφείου της προεδρίας, δήλωσε διπλωμάτης της ΕΕ, όπως μεταδίδει το Reuters.
Ο κατάλογος περιελάμβανε επίσης τον επικεφαλής της διεύθυνσης εσωτερικής πολιτικής της ρωσικής προεδρίας, δύο αναπληρωτές υπουργούς Άμυνας και τον επιτετραμμένο της στην περιφέρεια της Σιβηρίας, πρόσθεσε ο διπλωμάτης της ΕΕ.
Ο Ρώσος επιχειρηματίας Yevgeny Prigozhin συμπεριλήφθηκε επίσης στη λίστα όσων θα υποστούν κυρώσεις δήλωσε ο ίδιος διπλωμάτης.
Να σημειωθεί ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησε για την επιβολή κυρώσεων σε βάρος έξι προσώπων και μιας εταιρείας στη Ρωσία για τη δηλητηρίαση Navalny.
Η συμφωνία επιτεύχθηκε σε συνεδρίαση των μονίμων αντιπροσώπων των χωρών μελών της ΕΕ στις Βρυξέλλες και ακολουθεί την απόφαση για νέα τιμωρητικά μέτρα που έλαβαν οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ προχθές, Δευτέρα 12.10.2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης