Πολιτική

Μπακογιάννη (ΝΔ): Πάει γυρεύοντας για θερμό επεισόδιο ο Erdogan – Ιδιαίτερα κρίσιμο το επόμενο τρίμηνο

Μπακογιάννη (ΝΔ): Πάει γυρεύοντας για θερμό επεισόδιο ο Erdogan – Ιδιαίτερα κρίσιμο το επόμενο τρίμηνο
Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι σε μια πολύ επικίνδυνη φάση υποστήριξε η βουλευτής της ΝΔ
Την εκτίμηση πως ο πρόεδρος της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan πάει γυρεύοντας για θερμό επεισόδιο διατύπωσε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία αφού υποστήριξε ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι σε μια πολύ επικίνδυνη φάση, τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα κρίσιμο το επόμενο τριήμερο.
«Είναι το τρίμηνο, κατά το οποίο ο Erdogan θα προσπαθήσει δια της βίας να επιβάλει άλλους όρους στο παιχνίδι.
Πάει γυρεύοντας για κάποιας μορφής θερμό επεισόδιο, το οποίο θα του επιτρέψει να αλλάξει τους όρους του διαλόγου που του έχουν επιβληθεί.
Η ελληνική πλευρά έχει κερδίσει, στη φάση αυτή τη μάχη του περιεχομένου των διαπραγματεύσεων, καθώς όλοι, τόσο οι ΗΠΑ όσο και οι Ευρωπαίοι μιλούν για διερευνητικές επαφές, οι οποίες θα έχουν ως στόχο τις συνομιλίες για την υφαλοκρηπίδα και τις ΑΟΖ.
Είναι βέβαιο ότι ο Erdogan με την κίνησή του αυτή έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση όλους εκείνους που ισχυρίζονταν ότι ο Τούρκος πρόεδρος έκανε πίσω και μπορούν να ξεκινήσουν οι συζητήσεις, όπως η Γερμανία» επεσήμανε η κα.Μπακογιάννη.
«Έχουμε μπροστά μας μια φάση εντονότατης διπλωματικής δραστηριότητας και τα μηνύματα μέχρι στιγμής είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά.
Δεν έχω διαβάσει ποτέ τέτοια ανακοίνωση του State Department, η οποία δεν κάνει την παραμικρή προσπάθεια να μιλήσει για τα δύο μέρη, αλλά δείχνει με το δάχτυλο τον Erdogan ως τον ταραχοποιό.
Δεν αποκλείω καθόλου να υπάρξει μια αμερικανική παρέμβαση πολύ ισχυρότερη από αυτή που έχουμε δει, διότι παραμονές των αμερικανικών εκλογών, η διάλυση της νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ θα είναι το κερασάκι στην τούρτα για τον Trump» υποστήριξε η κα.Μπακογιάννη.
Ερωτηθείσα σχετικά με τις κινήσεις της ελληνικής πλευράς σε περίπτωση που το Oruc Reis πλησιάσει στα 6,5 ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο, τόνισε ότι «θα κάνουμε ό,τι και το καλοκαίρι».
«Δηλαδή θα στείλουμε τις ίδιες δυνάμεις στην περιοχή, θα την προφυλάξουμε και θα στείλουμε μηνύματα αποφασιστικότητας.
Πρέπει να αποφύγουμε κινήσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να φέρουν τη χώρα μας στη θέση του τελώντος το άδικο και θα γυρνούσαν το παιχνίδι» είπε η κα.Μπακογιάννη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης