Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Bank: Στο αρχείο η υπόθεση για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέσω της Danske Bank

tags :
Deutsche Bank: Στο αρχείο η υπόθεση για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος μέσω της Danske Bank
Η Εισαγγελία της Φρανκφούρτης επικαλέστηκε έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων  - Τι είχαν αποκαλύψει τα FinCen Files

Στο αρχείο μπαίνει η έρευνα για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες κατά των διευθυντικών στελεχών της Deutsche Bank όσον αφορά τη θυγατρική της Danske Bank στην Εσθονία, επικαλούμενοι έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων, όπως ανακοίνωσαν Γερμανοί Εισαγγελείς την Τρίτη (13/10).
Να σημειωθεί ότι η υπηρεσία για τα οικονομικά εγκλήματα της Εισαγγελίας της Φρανκφούρτης έχει επιβάλει πρόστιμο στην Deutsche Bank 13,5 εκατ. ευρώ (15,9 εκατ.δολάρια) επειδή δεν παρείχε έγκαιρα στοιχεία για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες σε περισσότερες από 600 υποθέσεις.

«Ξέπλυμα» 200 δισ. δολαρίων

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις των FinCen Files, μεταξύ άλλων, η Deutsche Bank διαδραμάτισε κορυφαίο ρόλο και στο μεγαλύτερο, μέχρι τότε, σκάνδαλο ξεπλύματος μαύρου χρήματος στην Εσθονία για το διάστημα 2007-2015.
Υπήρξε ο κύριος εταίρος της Danske Bank, η οποία μέσω υποκαταστημάτων στην Εσθονία ξέπλυνε από το 2007 μέχρι το 2015 περίπου 200 δις. ευρώ. Όπως και στη περίπτωση Epstein έτσι και σε αυτή την υπόθεση η χρηματοπιστωτική ρυθμιστική αρχή της Νέας Υόρκης DFS επέρριψε στην γερμανική τράπεζα «ελλιπή έλεγχο στους πελάτες της».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης