Τελευταία Νέα
Οικονομία

3rd Investment Forum: Ο κατασκευαστικός κλάδος οδηγός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας

3rd Investment Forum: Ο κατασκευαστικός κλάδος οδηγός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας
Σημαντική ήταν η τοποθέτηση του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Κώστα Καραμανλή
Η σημαίνουσα θέση του κατασκευαστικού κλάδου ως μοχλός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας αναδείχθηκε στις παρεμβάσεις των ομιλητών στην ενότητα Δ’ του 3rd Investment Forum υπό τον τίτλο «Ο κατασκευαστικός κλάδος οδηγός της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας».
Στη συζήτηση που έγινε και την οποία συντόνιζε ο έγκριτος δικηγόρος κ. Νότης Σαρδελάς, διαχειριστής εταίρος της δικηγορικής εταιρείας «Σαρδελάς – Πέτσα», εξετάστηκαν τρόποι μέσα από τους οποίους, όπως είπε ο συντονιστής, ο κατασκευαστικός κλάδος θα αποτελέσει και πάλι πρωτοπόρος παράγοντας στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας».
Σημαντική ήταν η τοποθέτηση του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή, ο οποίος ανέδειξε την ανάγκη ενίσχυσης της πολιτικής Logistic’s καθώς η χώρα μας, λόγω της γεωγραφικής θέσης που βρίσκεται, μπορεί να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στο διαμετακομιστικό εμπόριο και στις συνδυασμένες μεταφορές, μεταξύ τριών ηπείρων.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Κατασκευαστικής Εταιρείας «ΑΚΤΩΡ», κ. Αλέξανδρος Εξάρχου, επισήμανε την ανάγκη η πολιτεία να θεσμοθετήσει άμεσα ταχύτερες και αξιόπιστες διαδικασίες όσον αφορά στην εκτέλεση δημοσίων συμβάσεων.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της AVAX S.A., κ. Κωνσταντίνος Μιτζάλης, τόνισε ότι πρέπει να υπάρχουν λειτουργικά και αποτελεσματικά χρηματοδοτικά εργαλεία και σημείωσε ότι τα έργα πρέπει να ενισχύουν τις περιβαλλοντικές δυνατότητες της χώρας.
Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΕΡΝΑ, κ. Γιώργος Περδικάρης, χαρακτήρισε τις ευκαιρίες που δημιουργεί το Ταμείο Ανάκαμψης μεγαλύτερες και από αυτές των Ολυμπιακών Αγώνων και επισήμανε ότι πρέπει να ξεπεραστούν παθογένειες και αγκυλώσεις του παρελθόντος.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος, ΙΝΤΡΑΚΑΤ, Πέτρος Σουρέτης, ανέδειξε την τεράστια επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας λόγω της πανδημίας και αναφέρθηκε στις προτεραιότητες του ευρωπαϊκού μηχανισμού ανάκαμψης και ανθεκτικότητας των 671 δισ.
Ο Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος, ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε, κ. Χρήστος Βίνης, αναφέρθηκε στα 24 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε και στα έργα που προγραμματίζονται.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος & Αντιπρόεδρος Δ.Σ. της Αττικό Μετρό, κ. Νίκος Κουρέτας, αναφέρθηκε στη συμβολή του Μετρό στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών της Αθήνας και στο θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα του έργου
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, κ. Χάρης Σαχίνης, τόνισε ότι στόχος της εταιρείας είναι να πενταπλασιαστούν οι επενδύσεις.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης