Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ανακλήθηκε ο διορισμός της Ε. Ζαρούλια στη Βουλή - Είχε υποβάλλει ψευδή δήλωση, στον εισαγγελέα ο φάκελος

Ανακλήθηκε ο διορισμός της Ε. Ζαρούλια στη Βουλή - Είχε υποβάλλει ψευδή δήλωση, στον εισαγγελέα ο φάκελος
Η Ε. Ζαρούλια είχε υποβάλλει ψευδή υπεύθυνη δήλωση περί μη κακουργηματικής υποδικίας, που συνιστά κώλυμα διορισμού - Στον εισαγγελέα η υπόθεση
Στην ανάκληση του διορισμού της Ελένης Ζαρούλια ως μετακλητής υπαλλήλου στη Βουλή προχώρησε με απόφασή του ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας.
Στο ΦΕΚ που αναφέρεται στην ανάκληση της απόφασης, σημειώνεται ότι η Ελ. Ζαρούλια προκάλεσε ψευδώς και δολίως το διορισμό της, συμπληρώνοντας και υπογράφοντας ψευδή υπεύθυνη δήλωση ότι δεν υπάρχει κώλυμα διορισμού.
Η απόφαση του κ. Τασούλα, που αναμένεται να δημοσιευτεί σε ΦΕΚ, κοινοποιήθηκε και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να εξετάσει την ποινική διάσταση της υπόθεσης ως προς το αδίκημα της ψεύδους δήλωσης και πιθανόν την τέλεση του αδικήματος της απόπειρας απάτης, το να προσπάθησει, δηλαδή, με δόλο να αποκομίσει περιουσιακό όφελος.
Η εξέλιξη αυτή πάντως γεννά ερωτηματικά σχετικά με τον αρχικό έλεγχο νομιμότητας των δικαιολογητικών της Ελένης Ζαρούλια.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι υπάλληλοι της Βουλής που τον διενήργησαν θα περάσουν από το «μικροσκόπιο» για πλημμελή άσκηση καθηκόντων.
Η υπόθεση θα κοινοποιηθεί και στην εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών
Να σημειωθεί εδώ πως σύμφωνα με τον υπαλληλικό κώδικα δεν μπορούν να διοριστούν στο δημόσιο οι υπόδικοι που έχουν παραπεμφθεί με τελεσίδικο βούλευμα ή κακούργημα ή όσοι έχουν παραπεμφθεί για μια σειρά πλημμελημάτων (κλοπή, υπεξαίρεση, εκβίαση κ.α.).
Μάλιστα ζητείται υπεύθυνη δήλωση, όπου οι ενδιαφερόμενοι δηλώνουν ότι δεν υπάρχουν ανάλογα κωλύματα
Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη Παρασκευή ήρθε στο φως της δημοσιότητας η είδηση για το διορισμό της Ελένης Ζαρούλια σε θέση μετακλητού υπαλλήλου στη Βουλή. Η Ελένη Ζαρούλια είναι πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής και σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου.
Μετά το μπαράζ αντιδράσεων ο διορισμός «πάγωσε», ενώ εντύπωση είχε προκαλέσει το ότι η απόφαση για το διορισμό είχε ληφθεί λίγες ημέρες πριν από την ολοκλήρωση της δίκης για τη Χρυσή Αυγή.

ΣΥΡΙΖΑ: Εξαρχής παράνομος ο διορισμός Ζαρούλια, έκθετη η ΝΔ!
Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει ήδη πυρά κατά του Προέδρου της Βουλής και της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι είναι έκθετοι και αφήνοντας αιχμές ότι μπορεί να έκαναν «τα στραβά μάτια».
«Η αποκάλυψη ότι ο διορισμός της υπόδικης χρυσαυγίτισας Ζαρούλια ως μετακλητή ήταν εξαρχής παράνομος εκθέτει ανεπανόρθωτα τόσο την Προεδρία της Βουλής, την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και το δήθεν επιτελικό τους κράτος» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτό που σημειώνεται από την αξιωματική αντιπολίτευση είναι πως «οφείλουν σήμερα κιόλας να δώσουν στη δημοσιότητα την υπεύθυνη δήλωση της Ζαρούλια, στην οποία διαβεβαιώνει ότι δεν έχει παραπεμφθεί σε δίκη για κακούργημα, όπως προβλέπεται από το νόμο για τον διορισμό μετακλητών στη Βουλή.
Είτε η κα Ζαρούλια υπέβαλε ψευδή δήλωση και αυτή έγινε αποδεκτή, κάνοντας τα στραβά μάτια πέντε μέρες πριν την ιστορική δικαστική απόφαση για τη Χρυσή Αυγή ή αν δεν υπέβαλε καθόλου τότε προχώρησε η διαδικασία διορισμού της με ελλιπή στοιχεία και «πάγωσε» μετά το σάλο και τις σφοδρές αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.
Περιμένουμε άμεσα απαντήσεις από τη ΝΔ που συνεχίζει να ξεπλένει μέχρι και στο παρά πέντε της ανακοίνωσης των ποινών τους χρυσαυγίτες»


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης