Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Pimco: Οι επενδυτές της Wall Street δεν πρέπει να βασίζονται σε «αξιοπρεπείς» μελλοντικές αποδόσεις παρά τη Fed

tags :
Pimco: Οι επενδυτές της Wall Street δεν πρέπει να βασίζονται σε «αξιοπρεπείς» μελλοντικές αποδόσεις παρά τη Fed
Σύμφωνα με την Pimco, οι επενδυτές θα πρέπει να περιορίσουν τις προσδοκίες για αποδόσεις τα επόμενα 3 με 5 χρόνια
«Μην πολεμάς τη Fed» είναι ένα δημοφιλές μότο όταν πρόκειται για επενδύσεις.
Ωστόσο, η πρόσφατη ιστορία δείχνει ότι η επιθετική πολιτική από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες δεν εξασφαλίζει μεγάλα κέρδη για τους επενδυτές στο χρηματιστήριο.
Ειδικότερα, οι αναλυτές της Pimco προειδοποίησαν ότι τα επόμενα τρία με πέντε χρόνια θα χαρακτηριστούν από άτονες αποδόσεις στο χρηματιστήρια καθώς θα είναι δύσκολο να αναμένουμε συνεχή κέρδη στις τιμές των μετοχών και των ομολόγων, δεδομένων των ήδη μεγάλων αποτιμήσεων.
Κι αυτό παρά το γεγονός ότι τη Fed  και άλλες κεντρικές τράπεζες έχουν υιοθετήσει χαλαρές νομισματικές πολιτικές με μειώσεις επιτοκίων και αγορές assets με στόχο τη στήριξη των οικονομιών απέναντι στην κρίση του κορωνοϊού.
«Το περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων και η αναζήτηση επενδυτών αποδόσεων ενδεχομένως να συνεχίσει να προσφέρει στήριξη στα χρηματιστήρια.
Αλλά, οι αρχικές αποτιμήσεις θα πρέπει να περιορίσουν την υπερβολική αισιοδοξία» αναφέρεται στην ανάλυση της Pimco.
«Πράγματι, η μακροπρόθεσμη ιστορία στην Ιαπωνία εδώ και δεκαετίες και η μικρότερη εμπειρία στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια δείχνουν ότι δεν υπάρχει εγγύηση για μεγάλα κέρδη για μετοχές έναντι ομολόγων, ακόμη και σε περιβάλλον πολύ χαμηλής απόδοσης» επισημαίνουν οι αναλυτές.
Οι ίδιοι προειδοποίησαν ότι το περιβάλλον τα επόμενα τρία με πέντε χρόνια πιθανό να έρθει σε αντίθεση με τις την πρόσφατη εμπειρία των επενδυτών, ενώ υποστήριξαν ότι η αύξηση του μεριδίου κέρδους που ωφέλησε τις κερδοφορίες, θα μπορούσε να σταματήσει.
Θα ήταν λογικό για τους διαχειριστές χαρτοφυλακίου να μειώσουν τις προσδοκίες απόδοσης αντί να «τεντωθούν πολύ και να επεκταθούν πολύ κάτω από το φάσμα ποιότητας με την ελπίδα να διατηρηθούν τα ιστορικά επίπεδα απόδοσης», αναφέρουν, σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει έλλειψη παραδειγμάτων από την ιστορία όπου οι επενδυτές βίωσαν πολυετείς περιόδους σταθερής απόδοσης επένδυσης ή χειρότερα».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης