Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωβουλευτές ρωτούν τον Jeff Bezos (Amazon) αν κατασκοπεύει πολιτικούς της ΕΕ

Ευρωβουλευτές ρωτούν τον Jeff Bezos (Amazon) αν κατασκοπεύει πολιτικούς της ΕΕ
Την επιστολή υπογράφουν 36 ευρωβουλευτές εκφράζοντας την ανησυχία του προς τον CEO της Amazon 
Βουλευτές στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπέγραψαν κοινή επιστολή προς τον CEO της Amazon Jeff Bezos, ρωτώντας τον εάν η εταιρεία του προσλαμβάνει μυστικούς πράκτορες για να κατασκοπεύουν πολιτικούς, συνδικαλιστές και μέλη του προσωπικού της Ένωσης.
Ειδικότερα, η Leïla Chaibi από το κόμμα La France Insoumise, ανέφερε ότι η επιστολή υπογράφηκε από 36 ευρωβουλευτές (μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου) από κυρίως από αριστερά και πράσινα κόμματα σε ολόκληρη την ΕΕ.
«Αναρωτιόμαστε για τις προθέσεις σας και εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας: η παρακολούθηση της Amazon στοχεύει σκόπιμα συνδικαλιστές, εργαζόμενους , καθώς και πολιτικούς εκπροσώπους (συμπεριλαμβανομένου εμάς) που θα μπορούσαν ενδεχομένως να εκφράσουν κριτική για τις δραστηριότητές της;» αναφέρει η επιστολή.
«Η ραγδαία αύξηση των κερδών της Amazon από την αρχή της πανδημίας δεν σας επιτρέπουν να απαλλάσσετε τον εαυτό σας από τον σεβασμό θεμελιωδών αρχών», επισημαίνουν ακόμη οι βουλευτές.
Σημειώνεται πως η άνοδος της μετοχής της Amazon αύξησε την περιουσία του Bezos κατά 79 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα στο 2020, σύμφωνα με το Bloomberg. 
Η υπόθεση
Προσφάτως, εργατικά συνδικάτα ζήτησαν από την Επιτροπή να διερευνήσει για το εάν είναι νόμιμη η παρακολούθηση εργαζομένων από την Amazon, μετά τη δημοσιοποίηση δύο αγγελιών για νέες θέσεις εργασίας, στην ιστοσελίδα της εταιρείας στην Αμερική.
Σύμφωνα με αυτές, η Amazon βρίσκονταν σε αναζήτηση «αναλυτών πληροφοριών» για αναφορές που σχετίζονται με τις «απειλές εργατικών οργανώσεων ενάντια στην εταιρεία».
Οι υποψήφιοι θα έπρεπε να έχουν εμπειρία στις δυνάμεις επιβολής του νόμου ή με στρατιωτική εμπειρία, ενώ επίσης αναφέρονταν στην αγγελία ως "καθήκοντα", η παρακολούθηση «εχθρικών πολιτικών ηγετών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης