Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump (ΗΠΑ): Προωθεί νέο πακέτο στήριξης 25 δις δολαρίων για τις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες

Trump (ΗΠΑ): Προωθεί νέο πακέτο στήριξης 25 δις δολαρίων για τις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες
Στροφή 180 μοιρών του προέδρου Trump μέσα σε λίγες ώρες ακθώς αρχικά είχε απορρίψει πρόταση των Δημοκρατικών για πακέτο βοηθείας σχετικά με την πανδημία
Άμεση επέκταση στο πακέτο οικονομικής στήριξης των αεροπορικών εταιρειών προτείνει τώρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump.
Ειδικότερα, ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι το Κογκρέσο θα πρέπει να εγκρίνει ένα νέο πακέτο στήριξης ύψους 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τις επιβατικές αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ, καθώς τα αεροπορικά ταξίδια παραμένουν ένα πλήγμα για την οικονομία λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης της πανδημίας παγκοσμίως.
Συγκεκριμένα, σε νυχτερινά tweets του (6/10/2020), οTrump κάλεσε τη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων να εγκρίνουν άμεσα 25 δισ. δολάρια για τις αεροπορικές εταιρείες και 135 δισ. δολάρια για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, γράφοντας ότι «τα χρήματα υπάρχουν και θα υπογράψω αμέσως».
Στροφή 180 μοιρών μέσα σε λίγες μόνο ... ώρες
Ωστόσο, η εν λόγω παρέμβαση Trump οδήγησε εκ νέου σε σύγχυση καθώς ήρθε λίγες μόνο ώρες αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε πρώτα αρνηθεί να αποδεχθεί την πρόταση των Δημοκρατικών για πακέτο βοηθείας προς τους πληγέντες από την πανδημία του κορωνοϊού, ύψους 2,2 τρισ. δολαρίων.
Το πρώτο πακέτο στήριξης
Οι αεροπορικές των ΗΠΑ έχουν ήδη λάβει πακέτο στήριξης 25 δισ. δολ., κυρίως επιχορηγήσεις, οι οποίες είχαν ως στόχο τη διατήρηση των θέσεων εργασίας έως την 1η Οκτωβρίου 2020, ωστόσο οι εταιρείες έχουν ενημερώσει δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους τους ότι οι θέσεις εργασίας τους βρίσκονται σε κίνδυνο εάν το πρόγραμμα στήριξης λήξει το φθινόπωρο και δεν παραταθεί.
Από το πρώτο πακέτο επωφελήθηκαν:
η American Airlines Group με 5,8 δισ. δολ., ενώ η Delta Air Lines έλαβε 5,4 δισ. δολ.
Επιπλέον, δικαιούχοι του πακέτου βοήθειας ήταν ακόμα η United Airlines και η Southwest Airlines, καθώς και τουλάχιστον άλλες έξι μεγάλες εταιρείες.
Δυστυχώς η ζήτηση για πτήσεις παραμένει ένα μικρό μόνο ποσοστό της αντίστοιχης περσινής (2019) γεγονός που θέτει σε κίνδυνο χιλιάδες θέσεις εργασίας. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης