Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα Ν. Κορέας: Εννέα στους δέκα ασθενείς που ανάρρωσαν από τον κορωνοϊό εμφανίζουν παρενέργειες

Έρευνα Ν. Κορέας: Εννέα στους δέκα ασθενείς που ανάρρωσαν από τον κορωνοϊό εμφανίζουν παρενέργειες
Παράπλευρες παρενέργειες όπως: κόπωση, ψυχολογική αστάθεια, απώλεια μυρωδιάς/ γεύσης, κατέγραψε έρευνα στην Ν. Κορέα μετά την ανάρρωση των ασθενών από τον Covid 19
Εννέα στους δέκα ασθενείς με κορωνοϊό ανέφεραν ότι είχαν παρενέργειες όπως κόπωση, ψυχολογικές παρενέργειες και απώλεια μυρωδιάς και γεύσης ακόμη και μετά την ανάρρωση από την ασθένεια, αναφέρει μελέτη της Νότιας Κορέας.
Η έρευνα έρχεται την ώρα που ο παγκόσμιος αριθμός θανάτων από το COVID-19 ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο την Τρίτη (29/09/2020), ένα τραγικό ορόσημο από μια πανδημία που κατέστρεψε την παγκόσμια οικονομία, υπερφόρτωσε τα συστήματα υγείας και άλλαξε τον τρόπο ζωής των ανθρώπων.
Τα αποτελέσματα της έρευνας
Στην διαδικτυακή έρευνα συμμετοχής 965 ατόμων που ανάρρωσαν από τον COVID-19, τα 879 άτομα ή 91,1% απάντησαν ότι υπέφεραν τουλάχιστον από μία παρενέργεια λόγω της ασθένειας, ανέφερε σε συνέντευξη του ο αξιωματούχος της Υπηρεσίας Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων της Κορέας (KDCA), Kwon Jun-wook.
Η κόπωση ήταν η πιο κοινή ανεπιθύμητη ενέργεια σε ποσοστό 26,2%, ενώ η δυσκολία συγκέντρωσης επηρέασε το 24,6% των ερωτηθέντων, δήλωσε ο Kwon σύμφωνα με το Reuters.
Άλλες παρενέργειες περιελάμβαναν ψυχολογικές ή ψυχικές παρενέργειες και απώλεια γεύσης ή μυρωδιάς.
Ο Kim Shin-woo, καθηγητής εσωτερικής ιατρικής στη Σχολή Ιατρικής του Εθνικού Πανεπιστημίου Kyungpook στο Daegu, ζήτησε επίσης σχόλια από 5.762 ασθενείς που ανάρρωσαν στη Νότια Κορέα.
Η Νότια Κορέα διεξάγει επίσης ξεχωριστή μελέτη με περίπου 16 ιατρικούς οργανισμούς για πιθανές επιπλοκές της νόσου μέσω λεπτομερούς ανάλυσης που περιλαμβάνει αξονική τομογραφία σε ασθενείς που έχουν αναρρώσει, δήλωσε ο Kwon στην ενημέρωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης