Ως τις 2/10 η πληρωμή ειδικών επιδομάτων της ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑΣ και του ΟΑΕΔ

Ως τις 2/10 η πληρωμή ειδικών επιδομάτων της ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑΣ και του ΟΑΕΔ
Σε ποιους θα καταβληθεί η 2μηνη παράταση των επιδομάτων ανεργίας
Ξεκινά από αύριο και ολοκληρώνεται την Παρασκευή η πληρωμή του ειδικού επιδόματος (534 ευρώ) για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας Αυγούστου και τις διορθώσεις Ιουλίου και για τον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, καθώς και των επιδομάτων ανεργίας με παράταση από τον ΟΑΕΔ.
Δικαιούχοι του επιδόματος των 534 ευρώ είναι:
- Οι εργαζόμενοι με αναστολές συμβάσεων εργασίας το μήνα Αύγουστο
- Οι εργαζόμενοι με αναστολές συμβάσεων το μήνα Ιούλιο. Αφορά κυρίως διορθώσεις και λάθη που έγιναν και μετά την διασταύρωση στοιχείων γίνεται η πληρωμή.
- Εργαζόμενοι ενταγμένοι στο Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για το χρονικό διάστημα 1/8/2020-31/8/2020 για την πληρωμή της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας.
Οι κατηγορίες που δικαιούνται την αποζημίωση ειδικού σκοπού κατ' αναλογία ημέρας – δηλαδή 18 ευρώ ανά ημέρα αναστολής είναι:
-Εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις τουρισμού, μεταφορών, πολιτισμού, αθλητισμού,
- Εποχικά εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία.

Σε ποιους θα καταβληθεί η 2μηνη παράταση των επιδομάτων ανεργίας

Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των ανέργων με παράταση τακτικής επιδότησης σε όσους επιδοτούμενους ανέργους έληξε η επιδότησή τους εντός του Ιουνίου, του Ιουλίου και του Αυγούστου.
Όσον αφορά σε ποιους και πότε θα καταβληθεί η παράταση επιδόματος:
-    Για όσους ανέργους έληξε η επιδότησή τους εντός του Ιουνίου ή του Ιουλίου, η εφάπαξ καταβολή του ποσού που αντιστοιχεί στην δίμηνη παράταση θα ξεκινήσει από την Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα που ακολουθεί.
-    Για όσους ανέργους έληξε η επιδότησή τους εντός του Αυγούστου, η καταβολή του πρώτου επιπλέον μήνα επιδότησης θα ξεκινήσει από την Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα που ακολουθεί, ενώ ο δεύτερος επιπλέον μήνας επιδότησης θα καταβληθεί εντός του Οκτωβρίου.
Οι πληρωμές εμφανίζονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός 3 εργάσιμων ημερών μετά την καταβολή τους από τον ΟΑΕΔ.
Υπενθυμίζεται πως δικαιούχοι είναι μόνο όσοι παραμένουν άνεργοι κατά την περίοδο που αντιστοιχεί η παράταση και δεν έχουν επωφεληθεί από τις προηγούμενες παρατάσεις του πρώτου 5μηνου του 2020. Επιδοτούμενοι άνεργοι που ξεκίνησαν να εργάζονται στο διάστημα μετά τη λήξη της επιδότησής τους θα λάβουν μειωμένο ποσό, αναλογικά με το διάστημα που απώλεσαν το δικαίωμα επιδότησης.

Αντώνης Βασιλόπουλος
antonpaper@yahoo.com
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS