Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πλακιωτάκης (υπ. Ναυτιλίας): H Κρήτη εντάσσεται στο μεταφορικό ισοδύναμο

Πλακιωτάκης (υπ. Ναυτιλίας): H Κρήτη εντάσσεται στο μεταφορικό ισοδύναμο
Την ένταξη της Κρήτης στο μεταφορικό ισοδύναμο ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.
"Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να επισημοποιήσουμε τη συμπερίληψη της Κρήτης στις διατάξεις του μεταφορικού ισοδυνάμου", τόνισε απόψε από την Περιφέρεια Κρήτης ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.
Ο υπουργός σε συνάντηση εργασίας που είχε με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τους τέσσερις Προέδρους των Εμποροβιομηχανικών Επιμελητηρίων της Κρήτης παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, υπογράμμισε πως "για πρώτη φορά οι επιχειρήσεις της Κρήτης θα έχουν όλα εκείνα τα προνόμια που απολαμβάνουν κι οι υπόλοιποι νησιώτες μας".
Ο υπουργός επεσήμανε πως η απόφαση αυτή "είναι το προϊόν μιας πολύ καλής συνεργασίας με την Περιφέρεια Κρήτης αλλά και με όλα τα Επιμελητήρια της Κρήτης", εξηγώντας πως υλοποιούνται οι δεσμεύσεις που είχε αναλάβει από το Ηράκλειο.
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του, σημειώνοντας πως "είναι ιδιαίτερα θετικό πως προχώρησε το υπουργείο στην ένταξη της Κρήτης. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Πλακιωτάκη και την κα Καλογήρου για όλη την συνεργασία καθώς και όλα τα Επιμελητήρια της Κρήτης που ολοκληρώσαμε την μελέτη, την καταθέσαμε στο Υπουργείο και εγκρίθηκε. Θεωρώ ότι μπορεί να ανοίξει δρόμους αυτή η χρηματοδότηση και τα επόμενα χρόνια διότι θα υπάρχουν και οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης", δήλωσε ο κ. Αρναουτάκης.
Να σημειωθεί πως η Περιφέρεια Κρήτης χρηματοδότησε τη σχετική μελέτη που εκπονήθηκε από το Πανεπιστήμιο Πειραιά και αποτέλεσε την βάση πάνω στην οποία το υπουργείο Ναυτιλίας ενέταξε το νησί στο πρόγραμμα ενίσχυσης των 75 εκατ. ευρώ για μικρές, πολύ μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.
Στο πλαίσιο της Δράσης προβλέπεται η χρηματοδότηση 7.248 ΚΑΔ κρίσιμων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων για το σύνολο των νησιών της χώρας, όπως εξήγησε η Γ.Γ. Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου, ενώ για την Κρήτη - για πρώτη φορά - προβλέπεται η έναρξη επιλεξιμότητας για 2.148 κατηγορίες ΚΑΔ που συνδέονται με τομείς οικονομικής δραστηριότητας με ανάγκη ενίσχυσης του μεταφορικού κόστους. Όπως είχε δεσμευτεί ο Γιάννης Πλακιωτάκης, η ΚΥΑ έχει αναδρομική ισχύ για επιλέξιμα παραστατικά από 1/1/2020.
Να σημειωθεί πως την ικανοποίησή τους εξέφρασαν με δηλώσεις τους τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας Αντώνης Παπαδεράκης όσο και οι Πρόεδροι των ΕΒΕ Ηρακλείου Μανόλης Αλιφιεράκης, Χανίων Αντώνης Ροκάκης, Ρεθύμνου Γιώργος Γιακουμάκης και Λασιθίου Θωμάς Χαριτάκης, οι οποίοι συνεργάστηκαν αποτελεσματικά, προετοιμάζοντας επί αρκετούς μήνες τόσο τις προτάσεις όσο και το διεκδικητικό πλαίσιο για το μεταφορικό ισοδύναμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης