Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στον Ευαγγελισμό ο Τσίπρας: Η κατάσταση είναι κρίσιμη – Επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση της δημόσιας υγείας

Στον Ευαγγελισμό ο Τσίπρας: Η κατάσταση είναι κρίσιμη – Επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση της δημόσιας υγείας
Η μεγαλύτερη όλων των ευθυνών είναι ότι δεν αξιοποιήθηκε ο χρόνος για να ενισχυθούν τα νοσοκομεία είπε ο κ.Τσίπρας
Για κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός λόγω της έξαρσης της επιδημίας του κορωνοϊού έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι είναι επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης της δημόσιας υγείας.
Ο κ.Τσίπρας είχε συναντήσεις με τους επικεφαλής των κλινικών και με την διοίκηση του νοσοκομείου, ενώ πραγματοποίησε και σύσκεψη με το Σωματείο Εργαζομένων.
«Είχα σήμερα την ευκαιρία να επισκεφτώ έναν από τους πυλώνες του δημόσιου συστήματος υγείας, το νοσοκομείο του Ευαγγελισμού και να ενημερωθώ για την πορεία της επιδημίας του κορωνοϊού.
Η κατάσταση είναι κρίσιμη.
Τον τελευταίο μήνα είχαμε στη χώρα το 50% των κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας.
Και όχι μόνο αυτό , αλλά έχουμε και μία ανησυχητική εξάπλωση του ιού σε κλειστές δομές, οίκους ευγηρίας, δομές μεταναστών.
Προφανώς η επιβάρυνση του ΕΣΥ είναι αυτήν την ώρα πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με αυτή που είχαμε στην πρώτη φάση της πανδημίας.
Είναι προφανές ότι δε μείναμε ασφαλείς, παρά τις μεγαλοστομίες της πρώτης περιόδου και υπάρχουν σαφέστατες ευθύνες ιδίως στο άνοιγμα του τουρισμού, στο άνοιγμα της οικονομίας.
Το κρίσιμο, η μεγαλύτερη όλων των ευθυνών είναι ότι δεν αξιοποιήθηκε αυτός ο χρόνος προκειμένου να ενισχυθούν τα δημόσια νοσοκομεία και η πρωτοβάθμια φροντίδα, προκειμένου να ενισχυθεί η πρώτη γραμμή της μάχης» τόνισε ο κ.Τσίπρας.
«Χειροκροτούσαμε τους νοσηλευτές και τους γιατρούς, άλλοι μέσα από την ψυχή μας άλλοι όμως υποκριτικά.
Το καλύτερο χειροκρότημα εκείνη την ώρα θα ήταν η ενίσχυση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ που σήμερα είναι 5% μικρότερος ο αριθμός των μόνιμων και έκτακτων εργαζόμενων στο ΕΣΥ απ' ότι ένα χρόνο πριν.
Και είμαστε σε συνθήκες πανδημίας.
Σε κανένα νοσοκομείο δεν υπάρχει προσέγγιση του οργανισμού, των προβλεπόμενων δηλαδή θέσεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό» υποστήριξε ο κ.Τσίπρας, ο οποίος αναφέρθηκε στα μέτρα που χρειάζεται να ληφθούν άμεσα.
« Άμεση προκήρυξη 15.000 θέσεων μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Χρειάζεται τώρα να μη γίνει καμία απόλυση το επόμενο διάστημα.
Χρειάζεται τώρα να επιταχθούν οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του ιδιωτικού τομέα.
Χρειάζεται τώρα να υπάρχει πρόνοια ώστε να γίνονται τεστ δωρεάν σε όλον τον πληθυσμό όχι από ιδιωτικά κέντρα αλλά από τα δημόσια ερευνητικά κέντρα και εργαστήρια.
Η πρόνοια ενίσχυσης της δημόσιας υγείας και του κοινωνικού κράτους σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη.
Κι αν ένα δίδαγμα μπορούμε να βγάλουμε από την πανδημία είναι να την αξιοποιήσουμε για να στηρίξουμε το ΕΣΥ που πολύ φοβάμαι αν συνεχιστούν έτσι τα πράγματα και με την εγκληματική αμέλεια που δείχνει η κυβέρνηση πολύ γρήγορα θα επιβαρυνθεί και θα βρεθούμε σε οριακές καταστάσεις.
Ας ελπίσουμε να τις αποφύγουμε.
Και η ευθύνη δεν ανήκει στους πολίτες και στους γιατρούς, η ευθύνη ανήκει στην κυβέρνηση» είπε ο κ.Τσίπρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης