Σκωτία: Απαγόρευση επισκέψεων σε σπίτια, για να περιοριστεί ο κορωνοϊός

Σκωτία: Απαγόρευση επισκέψεων σε σπίτια, για να περιοριστεί ο κορωνοϊός
Απαγόρευση επισκέψεων σε σπίτια αποφάσισε η Σκωτία
Την απαγόρευση επισκέψεων σε σπίτια αποφάσισε η τοπική Πρωθυπουργός της Σκωτίας Nicola Sturgeon, σε μία προσπάθεια να αποφευχθεί ένα νέο γενικευμένο lockdown στην περιοχή.
Μεταξύ των εξαιρέσεων περιλαμβάνεται η φροντίδα εγγονιών από παππούδες και γιαγιάδες.
Όπως είπε, θα συνεχίσει να ισχύει ο «κανόνας των έξι» εκτός σπιτιών, δηλαδή οι συναντήσεις έως έξι ατόμων από δύο διαφορετικά νοικοκυριά. Στις υπαίθριες συναντήσεις τα παιδιά κάτω των 12 ετών δε θα προσμετρώνται μεταξύ των έξι.
Η κα Sturgeon, όπως και ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson νωρίτερα, κάλεσε τους πολίτες να εργάζονται από το σπίτι εφόσον μπορούν.
Άφησε μάλιστα ανοιχτή την πιθανότητα να επιβληθεί νομικά στους εργοδότες η υποχρέωση να επιτρέπουν στους υπαλλήλους τους να εργάζονται μακριά από το γραφείο.
Από την Παρασκευή παμπ, μπαρ και εστιατόρια θα κλείνουν στη Σκωτία στις 10 τη νύχτα, ώστε να περιοριστεί ο χρόνος συναναστροφής πολιτών στους χώρους των επιχειρήσεων εστίασης.
Κάλεσε όλους τους κατοίκους της Σκωτίας να καταβάλλουν ξανά συνειδητή προσπάθεια να φορούν κάλυμμα προσώπου όπου απαιτείται και να τηρούν τους κανόνες υγιεινής και κοινωνικής απόστασης.
«Δεν είναι δυνατό να ζήσουμε φυσιολογικά με τον κορωνοϊό παρόντα», σχολίασε, προσθέτοντας όμως ότι «ο ιός δε θα μείνει για πάντα εδώ».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS