Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εμβόλιο AstraZeneca για κορωνοϊό: Σοβαρή νευρολογική ασθένεια σε δεύτερο εθελοντή - «Παγωμένες» οι δοκιμές στις ΗΠΑ

Εμβόλιο AstraZeneca για κορωνοϊό: Σοβαρή νευρολογική ασθένεια σε δεύτερο εθελοντή - «Παγωμένες» οι δοκιμές στις ΗΠΑ
Σε έκθεση της AstraZeneca αναφέρεται και δεύτερος εθελοντής που εμφάνισε νευρολογική ασθένεια
Έντονη ανησυχία για τις παρενέργιες του εμβολίου της AsrtaZeneca προκαλούν οι πληροφορίες ότι και δεύτερος εθελοντής εμφάνισε σοβαρή νευρολογική ασθένεια.
Ειδικότερα, σε έκθεση της εταιρείας -την οποία επικαλούνται και οι New York Times- αναφέρεται και δεύτερος συμμετέχων στις δοκιμές, που εμφάνισε σοβαρή νευρολογική ασθένεια.
«Οι επιστήμονες έχουν έντονες ανησυχίες για τις δοκιμές εμβολίου της AstraZeneca, που άρχισαν τιν Απρίλιο στη Βρετανία, διότι η εταιρεία αρνείται να παρέχει λεπτομέρειες σχετικά με σοβαρή νευρολογική ασθένεια που έχουν εμφανίσει δύο συμμετέχοντες (και οι δύο είναι γυναίκες), οι οποίες έλαβαν το πειραματικό εμβόλιο στη Βρετανία.
Αυτές οι περιπτώσεις ανάγκασαν την εταιρεία να σταματήσει τις δικές της δοκιμές δύο φορές, με την τελευταία νωρίτερα αυτόν τον μήνα.
Οι μελέτες συνεχίστηκαν στη Βρετανία, τη Βραζιλία, την Ινδία και τη Νότια Αφρική, αλλά συνεχίζουν να βρίσκονται σε παύση στις ΗΠΑ.
Περίπου 18.000 άτομα παγκοσμίως έχουν λάβει το εμβόλιο της AstraZeneca μέχρι στιγμής» αναφέρεται στο δημοσίευμα.
Image
Όπως γράφουν οι New York Times, η έκθεση της AstraZeneca- 111 σελίδων- αναφέρει πως στόχος της είναι εμβόλιο με 50% αποτελεσματικότητα, όριο που θέτει και ο αμερικανικός οργανισμός FDA στις οδηγίες του.
Για να καθοριστεί με στατιστική ακρίβεια εάν η εταιρεία πετυχαίνει τον στόχο αυτό, θα πρέπει να συμμετάσχουν στις δοκιμές 150 επιβεβαιωμένοι ασθενείς με κορωνοϊό.
Ωστόσο, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας, θα γίνει και μία πρώιμη ανάλυση των στοιχείων όταν υπάρξουν 75 ασθενείς συμμετέχοντες.
Εάν τότε το εμβόλιο είναι 50% αποτελεσματικό, μπορεί η εταιρεία να σταματήσει νωρίτερα τις δοκιμές και να ζητήσει την άδεια της αμερικανικής κυβέρνησης για να διαθέσει το εμβόλιό της για επείγουσα χρήση.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης