Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Μόρια διχάζει την αυστριακή κυβέρνηση – Αντιδρά ο Kurz στην υποδοχή μεταναστών, «πυρά» από τους Πράσινους

Η Μόρια διχάζει την αυστριακή κυβέρνηση – Αντιδρά ο Kurz στην υποδοχή μεταναστών, «πυρά» από τους Πράσινους
Έντονη κριτική από τους συγκυβερνώντες Πράσινους και την αντιπολίτευση στον Αυστριακό καγκελάριο
Ενδοκυβερνητικές διαφωνίες προκαλούν στην Αυστρία οι τραγικές εξελίξεις στη Λέσβο, μετά τις πυρκαγιές στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της Μόριας.
Ο Αυστριακός καγκελάριος Sebastian Kurz επανέλαβε το Σάββατο (12/9/2020) την αντίθεσή του στην υποδοχή αιτούντων άσυλο από τη Μόρια με αποτέλεσμα να δεχθεί έντονη κριτική από τους συγκυβερνώντες Πράσινους και την  αντιπολίτευση.
Η Γερμανία και η Γαλλία συμφώνησαν να δεχτούν περίπου 400 ανηλίκους που έχουν μετακινηθεί από το νησί της Λέσβου στην ελληνική ηπειρωτική χώρα, αλλά άλλες χώρες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Αυστρίας, της Πολωνίας και της Ουγγαρίας, αντιτίθενται σε οποιαδήποτε τέτοια στήριξη.
Ο Kurz συνέκρινε την κατάσταση της Μόριας με το καλοκαίρι του 2015 όταν πολλοί αιτούντες άσυλο προσπάθησαν να φτάσουν σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης μέσω της λεγόμενης βαλκανικής διαδρομής.
« Οι τρομερές εικόνες στο σιδηροδρομικό σταθμό της Βουδαπέστης οδήγησαν τους Ευρωπαίους πολιτικούς να υποχωρήσουν στην πίεση και να ανοίξουν τα σύνορα», δήλωσε ο Αυστριακός καγκελάριος.
«Αν υποκύψουμε τώρα στην πίεση, διακινδυνεύουμε να κάνουμε τα ίδια λάθη που κάναμε το 2015.
Κινδυνεύουμε να δώσουμε στους ανθρώπους αυτούς ψεύτικες ελπίδες», σημείωσε ο Kurz, προσθέτοντας ότι θα προωθήσει μια «ολιστική προσέγγιση» σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
«Αυτό που δεν χρειάζεται είναι μία συμβολική πολιτική», συμπλήρωσε.
Ο αντικαγκελάριος προερχόμενος από τους Πράσινους, Werner Kogler, ο οποίος τάσσεται υπέρ της υποδοχής μεταναστών από τη Μόρια είπε ότι ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι - τοπικές κοινότητες, μέλη του συντηρητικού κόμματος του Kurz, θρησκευτικές οργανώσεις και ΜΚΟ – υποστηρίζουν μια τέτοια πρωτοβουλία.
Η επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών, Pamela Rendi-Wagner, έγραψε στο Twitter ότι «η σωτηρία μίας ζωής δεν είναι ποτέ συμβολική πολιτική».
Η Διάσκεψη Καθολικών Επισκόπων της Αυστρίας προέτρεψε την κυβέρνηση να αναλάβει ένα «δίκαιο ποσοστό προσφύγων» και τονίζει ότι η εκκλησία είναι έτοιμη να φιλοξενήσει ορισμένους από αυτούς.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης