Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δικαστική απόφαση - ράπισμα κατά Trump για τους μετανάστες χωρίς έγγραφα παραμονής

Δικαστική απόφαση - ράπισμα κατά Trump για τους μετανάστες χωρίς έγγραφα παραμονής
H Αμερικανική Ένωση για τις Πολιτικές Ελευθερίες (ACLU) είχε ασκήσει αγωγή κατά της διοίκησης σε ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα υπομνήματα του DonaldTrump.

Oμάδα τριών δικαστών στη Νέα Υόρκη από το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο εμποδίζει με απόφαση της, τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump να αποκλείσει τους μετανάστες χωρίς έγγραφα από την απογραφή με σκοπό την αναδιανομή στο Κογκρέσο.
Οι ομοσπονδιακοί δικαστές αποφάσισαν πως ο αποκλεισμός των μεταναστών θα παραβίαζε την 14η τροπολογία του Συντάγματος, η οποία απαιτεί ο αριθμός των εδρών του Σώματος να κατανέμεται με βάση «την καταμέτρηση του συνόλου των ατόμων σε κάθε πολιτεία» και τον ομοσπονδιακό νόμο, ο οποίος επιτρέπει στον γραμματέα Εμπορίου να συμπεριλάβει μόνο στοιχεία απογραφής στην έκθεσή του προς τον πρόεδρο.
Σε υπόμνημα της 21ης Ιουλίου, ο Trump ανέθεσε στον υπουργό Εμπορίου Ros και στο Γραφείο Απογραφής να αποκλείσουν τους μετανάστες δίχως τα νόμιμα έγγραφα παραμονής στην απογραφή.
Η Αμερικανική Ένωση για τις Πολιτικές Ελευθερίες (ACLU) άσκησε αγωγή κατά της διοίκησης σε ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα υπομνήματα του Donald Trump.
H ACLU υποστήριξε ότι η αλλαγή θα μπορούσε να προκαλέσει συμπερίληψη ορισμένων κρατών στο Κογκρέσο εάν δεν συμπεριληφθούν μετανάστες χωρίς έγγραφα.
«Αυτή είναι μια τεράστια νίκη για τα δικαιώματα ψήφου και για τα δικαιώματα των μεταναστών», δήλωσε o Dale Ho, διευθυντής της ACLU για τα δικαιώματα ψήφου.
«Ο Πρόεδρος Trump προσπάθησε και απέτυχε. Ο νόμος είναι σαφής - κάθε άτομο μετράει στην απογραφή".
Ο αποκλεισμός μεταναστών χωρίς έγγραφα από το Κογκρέσο θα μπορούσε να ωφελήσει εκλογικά τους Ρεπουμπλικάνους.
Μία μελέτη διαπίστωσε ότι η Καλιφόρνια θα μπορούσε να χάσει δύο έδρες στο Σώμα εάν οι μετανάστες χωρίς έγγραφα δεν καταμετρώνται.
Ο γενικός εισαγγελέας του κράτους, Xavier Becerra, υπέβαλλε μήνυση για να σταματήσει η κίνηση τον Ιούλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης