Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Το άρθρο του Μητσοτάκη μειώνει τον ελληνικό λαό - Αποκαλύπτει, μυστική διπλωματία, «έγγραφη συμφωνία» εν αγνοία των πολιτών

Το άρθρο του Μητσοτάκη μειώνει τον ελληνικό λαό - Αποκαλύπτει, μυστική διπλωματία, «έγγραφη συμφωνία» εν αγνοία των πολιτών
Εγείρονται πολλά ζητήματα αξιοπιστίας της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής καθώς πραγματοποιούνται κρυφές διαπραγματεύσεις, μυστική διπλωματία εν αγνοία των ελλήνων....
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο έλληνας πρωθυπουργός σε άρθρο του, που δημοσιεύεται ταυτόχρονα στις εφημερίδες The Times, Frankfurter Allgemeine Zeitung, και Le Monde, προβαίνει σε αποκαλύψεις που σίγουρα γεννούν πολλά ερωτηματικά καθώς παίζονται παιχνίδια μυστικής διπλωματίας εν αγνοία των ελλήνων.
Οι αποκαλύψεις Μητσοτάκη… ήρθαν μετά από τις διαρροές της τουρκικής πλευράς όπως ο ίδιος αναφέρει, ωστόσο όταν αποκαλύπτει ότι Ελλάδα και Τουρκία είχαν φθάσει δια της μεσολάβησης της Γερμανίας σε «έγγραφη συμφωνία»… θα πρέπει να παρουσιάσει το περιεχόμενο αυτής της έγγραφης συμφωνίας στον ελληνικό λαό.
Το ζήτημα αυτό είναι μείζονος σημασίας, δεν μπορεί ένας πρωθυπουργός να δηλώνει ότι είχε φθάσει σε έγγραφη συμφωνία με την Τουρκία και αυτό να το πληροφορείται ο ελληνικός λαός σε άρθρο του Μητσοτάκη σε 3 διεθνείς εφημερίδες.

Εγείρονται πολλά ζητήματα αξιοπιστίας της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής καθώς πραγματοποιούνται κρυφές διαπραγματεύσεις, μυστική διπλωματία εν αγνοία των ελλήνων.

1)Με ποια δικαιοδοσία η ελληνική κυβέρνηση πραγματοποίησε μυστικές επαφές με την Τουρκία, έφθασε σε έγγραφη συμφωνία και ο ελληνικός λαός δεν γνωρίζει απολύτως τίποτε.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει υποχρέωση να αποκαλύψει αυτή την έγγραφη συμφωνία, να αποκαλύψει τους όρους που συμφωνήθηκαν και εν συνεχεία η Τουρκία αθέτησε.
Εάν αυτό δεν συμβεί θα πρόκειται για κίνηση εις βάρος των εθνικών συμφερόντων.
Η κυβέρνηση ασκεί εξουσία αλλά όχι μυστική διπλωματία ερήμην του ελληνικού λαού, δεν υπάρχει καμία νομιμότητα σε αυτή την πράξη.

2)Μπορεί να αποκαλύψει ο Μητσοτάκης γιατί ενώ Ελλάδα και Τουρκία εν αγνοία των ελλήνων έφθασαν σε έγγραφη συμφωνία ξαφνικά η Τουρκία έκανε πίσω και δηλητηριάστηκε το κλίμα συνεργασίας που είχε καλλιεργηθεί;

3)Γιατί με το άρθρο του υπερασπίζεται το ΝΑΤΟ και επιτίθεται κατά της Ρωσίας, όταν η Γαλλία έχει χαρακτηρίσει την Βορειοατλαντική συμμαχία ως κλινικά νεκρή;
Γιατί θέτει απέναντι της την Ρωσία αφήνοντας περιθώρια συνεργασίας της Τουρκίας με την Ρωσία;

4)Με ποια βεβαιότητα ο έλληνας πρωθυπουργός μιλάει για επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία εάν δεν λογικευτεί, όταν έως σήμερα η ΕΕ και τα αρμόδια όργανα κωφεύουν και δεν λαμβάνουν μέτρα κατά του ταραξία της Μεσογείου που είναι η Τουρκία;

5)Στο άρθρο του αναφέρει ότι η Ελλάδα έχει σφυρηλατήσει ισχυρές σχέσεις με το Ισραήλ, την Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Οι σφυρηλατημένες σχέσεις αφορούν την κατασκευή ισραηλινών στρατιωτικών οχημάτων στην Ελλάδα μια απαράδεκτη συμφωνία από όλες τις απόψεις.
Αφορούν συνεργασία με το καθεστώς – δικτατορία της Αιγύπτου που οι στρατιωτικοί μέχρι πρότινος ήταν έτοιμοι να συνεργαστούν με την Τουρκία και τα Αραβικά Εμιράτα που είναι διπλωματικά αδιάφορα για την Ελλάδα.

6)Ο Μητσοτάκης ενώ δικαιολογείται να μιλήσει για παρέμβαση της Τουρκίας στην Συρία όπου ο τουρκικός στρατός παραβιάζει την εθνική κυριαρχία της Συρίας – η Ελλάδα δεν στήριξη την Συρία ωστόσο όλα αυτά τα χρόνια – πως αναφέρεται στην Λιβύη και την Χαμάς;
Στην μεν Λιβύη η Τουρκία στηρίζει την νόμιμη κυβέρνηση καθώς ο Haftar ως στρατηγός προσπαθεί να πάρει με τα όπλα την εξουσία.
Ως προς την Χαμάς η αναφορά έγινε για να ικανοποιήσει τους όψιμους φίλους το Ισραήλ που την χαρακτηρίζει τρομοκρατική οργάνωση.

7)Ο Μητσοτάκης ενώ κατηγορεί την Τουρκία για απειλές, προβοκατόρικες ενέργειες και πολλά άλλα αναφέρει ότι έχει την δυνατότητα να αποκρούσει στρατιωτικά την Τουρκική επίθεση.
Αυτά αποτελούν λεονταρισμούς άνευ νοήματος, είναι φράσεις για εσωτερική κατανάλωση καθώς

8)Αμέσως μετά θέτει θέμα Χάγης, δηλαδή η Ελλάδα να προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ώστε να αντιμετωπιστούν οι διαφορές με την Τουρκία.
Ποιος διασφαλίζει ότι η ΑΟΖ που δικαιούται το Καστελόριζο θα συνεχίσει να υφίσταται και ποιος διασφαλίζει ότι η Τουρκία δεν θα αποκτήσει πρόσβαση στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ο Μητσοτάκης μιλάει για τεχνάσματα και χειραγώγηση και ακολουθεί την ίδια τουρκική συνταγή με το άρθρο του…

Όμως το κυριότερο όλων δεν μπορεί δια μυστικής διπλωματίας η Ελλάδα να επιτυγχάνει έγγραφη συμφωνία με την Τουρκία και αυτό ο ελληνικός λαός να το πληροφορείται από άρθρο σε διεθνή τύπο.
Είναι μειωτική συμπεριφορά για τον ελληνικό λαό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης