Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fortnite κατά Apple: Η διαφωνία που γκρεμίζει την Epic, μειώνοντας κατά 60% τους χρήστες

tags :
Fortnite κατά Apple: Η διαφωνία που γκρεμίζει την Epic, μειώνοντας κατά 60% τους χρήστες
Περισσότεροι από 116 εκατομμύρια είναι οι εγγεγραμμένοι χρήστες που απέκτησαν πρόσβαση στο Fortnite μέσω του λειτουργικού iOS της Apple
Πολύ ακριβά πληρώνει ήδη την αντιπαράθεσή της με την Apple η Epic Games, σχεδιάστρια εταιρία του δημοφιλούς παιχνιδιού Fortnite, αφού οι καθημερινοί ενεργοί χρήστες του παιχνιδιού Fortnite μέσω του λειτουργικού συστήματος iOS της Apple έχουν μειωθεί κατά περισσότερο από 60% από τότε που ο τεχνολογικός κολοσσός αφαίρεσε το παιχνίδι από το App Store, αναφέρει σε έγγραφό της η Epic.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, σε έγγραφο που κατέθεσε στις δικαστικές αρχές η Epic, αναφέρει πως περισσότερο από το 60% των χρηστών του Fortnite σε iOS έχουν πρόσβαση μόνο από τις συσκευές της Apple.
Το ποσοστό αυτό μεταφράζεται σε περισσότερους από 116 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες οι οποίοι έχουν αποκτήσει πρόσβαση στο Fortnite μέσω του λειτουργικού iOS, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα, τονίζει η Epic.
«Η ζημιά από αυτούς τους χρήστες είναι σημαντική» για την επιχείρηση, αναφέρεται στο έγγραφο, και μπορεί να είναι «ανεπανόρθωτη» από τις ενέργειες της Apple.
Η διαμάχη ξέσπασε στις 13 Αυγούστου, όταν η Epic άρχισε να προσφέρει στους πελάτες έναν τρόπο να αγοράζουν αντικείμενα απευθείας μέσω της εφαρμογής Fortnite, προσπερνώντας τις χρεώσεις που αποκόμιζε η Apple.
Την ίδια ημέρα, η Apple αφαίρεσε το Fortnite από το κατάστημά της επειδή παραβίασε τις οδηγίες και τους κανόνες για το App Store και στη συνέχεια, η Epic μήνυσε την Apple, για μονοπωλιακή συμπεριφορά.
Από τις 27 Αυγούστου, όταν η Epic κυκλοφόρησε μια ενημέρωση για το παιχνίδι που δεν ήταν διαθέσιμη για συσκευές της Apple, «όλοι οι χρήστες του Fortnite σε λειτουργικό iOS, δεν μπορούν να παίξουν το παιχνίδι με τους φίλους και την οικογένειά τους που έχουν ενημερώσει το παιχνίδι σε πλατφόρμες εκτός iOS» ανέφερε η εταιρεία.
Ένας δικαστής έχει ορίσει την ακροαματική διαδικασία στις 28 Σεπτεμβρίου.
Στην κατάθεση της Παρασκευής, η Epic ζήτησε από τον δικαστή να εμποδίσει την Apple να αφαιρέσει το Fortnite από το κατάστημα εφαρμογών της, χαρακτηρίζοντας την κίνηση ως «αντίποινα» για την προσφορά αγορών μέσω του παιχνιδιού της.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης