Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα 3,6 δισ. ευρώ φτάνουν οι απώλειες στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο από τον κορωνοϊό

Τα 3,6 δισ. ευρώ φτάνουν οι απώλειες στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο από τον κορωνοϊό
Τα άδεια γήπεδα, οι εκπτώσεις που απαιτούν ραδιοτηλεοπτικοί φορείς και χορηγοί για τα παιχνίδια που δεν έγιναν στη διάρκεια του lockdown θα επιφέρουν απώλειες ύψους 3,6 δισ. ευρώ για τους κορυφαίους ποδοσφαιρικούς σύλλογους της Ευρώπης.
Τα άδεια γήπεδα, οι εκπτώσεις που απαιτούν οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς και χορηγοί για τα παιχνίδια που δεν έγιναν στη διάρκεια του lockdown θα επιφέρουν απώλειες ύψους 3,6 δισ. ευρώ για τους κορυφαίους ποδοσφαιρικούς σύλλογους της Ευρώπης.
Την ώρα που το ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει μία άνευ προηγουμένου κρίση μετρητών, ο Andrea Agnelli, πρόεδρος της Γιουβέντους και της Ευρωπαϊκής Ενωσης Συλλόγων Ποδοσφαίρου, υποστηρίζει πως η εικόνα είναι ακόμη πιο δύσκολη, καθώς τα χαμένα εισοδήματα από τα άδεια γήπεδα και οι εκπτώσεις που απαιτούνται από ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και χορηγούς για την αντιστάθμιση της απουσίας παιχνιδιών κατά τη διάρκεια του lockdown θα οδηγήσουν σε έλλειψη εσόδων ύψους 3,6 δισ. ευρώ τα επόμενα δύο χρόνια, σημείωσε ο Agnelli.
Ο πρόεδρος της Γιουβέντους αποκάλυψε επίσης ότι η ΟΥΕΦΑ, το διοικητικό όργανο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, συμφώνησε έκπτωση 575 εκατ. ευρώ με ραδιοτηλεοπτικούς φορείς που καλύπτουν αγώνες της, όπως το Champions League. Αυτά τα τουρνουά ολοκληρώθηκαν τον Αύγουστο, αλλά με λιγότερους αγώνες.
Η αγγλική Premier League επέστρεψε 330 εκατομμύρια λίρες στους τηλεοπτικούς της φορείς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης