Τραπεζικά νέα

Ο Γκίκας… ενδιαφέρεται ξανά για την θέση του Προέδρου Μιχαηλίδη (Εθνική) και ορισμένα νέα... για Ελλάκτωρα και Ασφαλιστική

Ο Γκίκας… ενδιαφέρεται ξανά για την θέση του Προέδρου Μιχαηλίδη (Εθνική) και ορισμένα νέα... για Ελλάκτωρα και Ασφαλιστική
Ορισμένα ενδιαφέροντα νέα για Εθνική Ασφαλιστική και Ελλάκτωρα
Ο Γκίκας Χαρδούβελης ανώτερος ανεξάρτητος σύμβουλος της Εθνικής τράπεζας η θητεία του οποίου ξεκίνησε στις 31 Ιουλίου 2019 και συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο, θα ενδιαφερόταν να αναλάβει την θέση του Προέδρου Κώστα Μιχαηλίδη.
Οι θητείες σχεδόν όλης της διοίκησης ολοκληρώνεται στην τακτική γενική συνέλευση του Ιουνίου του 2021.
Η θητεία του Μιχαηλίδη ξεκίνησε τέλη Δεκεμβρίου του 2017 και ολοκληρώνεται μάλλον στην τακτική γενική συνέλευση και όχι τέλη του 2020 που κλείνει η 3ετής περίοδος.
Ο Γκίκας Χαρδούβελης αναφέρουν ορισμένες πηγές θα ήθελε την θέση του Προέδρου της Εθνικής τράπεζας.
Όμως όπως φαίνεται ο Μυλωνάς ο διευθύνων σύμβουλο της Εθνικής, έχοντας ισχυροποιηθεί… σημαντικά εσχάτως στην τράπεζα αλλά και στο διοικητικό συμβούλιο μάλλον θα ήθελε να ανανεωθεί η θητεία Μιχαηλίδη για την θέση του Προέδρου.
Θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής τράπεζας αλλά δεν θα είναι ρηξικέλευθες, το βασικό σενάριο θέλει διατήρηση του υφιστάμενου status quo στα διοικητικά της Εθνικής.
Επιμένουμε στην πληροφορία ότι η διοίκηση Μυλωνά έχει ισχυροποιηθεί στο εσωτερικό της Εθνικής τράπεζας εξέλιξη που την χαρακτηρίζουμε ως θετικότατη.

Τι θα συμβεί με την Εθνική Ασφαλιστική;

Λίαν συντόμως η διοίκηση της Εθνικής τράπεζας θα πρέπει να πάρει μια απόφαση.
Θα πωλήσει την Εθνική Ασφαλιστική στο CVC έναντι 440 εκατ ευρώ ή θα επιλέξει IPO για το α΄ τρίμηνο του 2020 ακόμη και με αυτό το αρνητικό κλίμα στο χρηματιστήριο;
Μπορεί η προσφορά του CVC να μην ενθουσιάζει και να έρχεται και σε αντίθεση με παλαιότερη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου που είχε… απορρίψει την προσφορά του CVC αλλά από το IPO… μην περιμένει η Εθνική να πάρει τίποτε καλύτερο.

Ορισμένα ενδιαφέροντα για Ελλάκτωρα

Θα σκεφθείτε πως συνδέεται ο Ελλάκτωρας με την Εθνική τράπεζα;
Προφανώς και συνδέεται καθώς είναι βασικός δανειστής του ομίλου και ειδικά του Άκτωρα της κατασκευαστικής.
Η απάντηση που έδωσε ο Ελλάκτωρας σε πρόσφατο δημοσίευμα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και αρκετά αποσαφηνιστική.
Τι νεότερο υπάρχει;
Ένα σενάριο που φαίνεται στον ορίζοντα είναι το εξής
Ο Ελλάκτωρας να εισφέρει κεφάλαια στον Άκτωρα, θεωρούμε δεδομένο ότι θα συμβεί.
Ο Ελλάκτωρας να συνάψει συνεργασία με κάποιο διεθνές fund το οποίο θα χρηματοδοτήσει τον Άκτωρα και ο Ελλάκτωρας να μην δανειστεί από τις ελληνικές τράπεζες.
Εν συνεχεία οι τράπεζες να προχωρήσουν σε κάποιες ρυθμίσεις με τις εγγυητικές επιστολές που φθάνουν τα 800 εκατ και της Εθνικής τα 200 εκατ… ανανεώνοντας κάποιες παλαιές που λήγουν καθώς και κάποια άλλα μέτρα.
Εν τω μεταξύ τις τελικές τους αποφάσεις για τον Άκτωρα – Ελλάκτωρα οι τράπεζες θα τις λάβουν τέλη Σεπτεμβρίου οπότε θα έχει παραδοθεί το πόρισμα Alvarez and Marsal που ελέγχει τα οικονομικά στοιχεία του Ελλάκτωρα συνολικά….
Το πόρισμα αναμένεται 24 Σεπτεμβρίου 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης