Τελευταία Νέα
Διεθνή

Telecom Italia: Μπορούμε να αναπτύξουμε υποδομές 5G στην Ιταλία και χωρίς τη Huawei

Telecom Italia: Μπορούμε να αναπτύξουμε υποδομές 5G στην Ιταλία και χωρίς τη Huawei
H αμερικανική κυβέρνηση παρότρυνε τις χώρες της Δύσης να αποκλείσουν την Huawei από την επικοινωνιακή υποδομή επόμενης γενιάς
Ο επικεφαλής της Telecom Italia  δήλωσε το Σάββατο (5/9) πως ο όμιλος τηλεπικοινωνιών δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να αναπτύξει στην Ιταλία υποδομές 5G, εάν η Ρώμη απαγόρευε τη δραστηριοποίηση του κινεζικού γίγαντα Huawei.
Υπενθυμίζεται πως η αμερικανική κυβέρνηση παρότρυνε τις χώρες της Δύσης να αποκλείσουν την Huawei από την επικοινωνιακή υποδομή επόμενης γενιάς, επικαλούμενη λόγους ασφαλείας και κατασκοπευτικής δράσης, κάτι που απορρίπτει η κινεζική εταιρεία.
Η Ιταλία ενέκρινε το 2019 νόμο, παρέχοντας στην κυβέρνηση ειδικές εξουσίες ελέγχου για συμφωνίες εφοδιασμού 5G μεταξύ εγχώριων εταιρειών και παρόχων εκτός ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Huawei.
Ωστόσο η ιταλική κυβέρνηση δεν έχει απαγορεύσει μέχρι στιγμής την πρόσβαση τη δραστηριοποίηση της κινεζικής εταιρείας, όπως έχει πράξει η Βρετανία, σημειώνει το Reuters.
Μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης κατά τη διάρκεια του ετήσιου φόρουμ Ambrosetti στη λίμνη Κόμο, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Telecom Italia (TIM) Luigi Guibitosi απέκλεισε μια παρόμοια κατάσταση που αποτελεί πρόκληση για την εταιρεία του.
«Αν ρωτάτε αν αναμένω προβλήματα αν βρεθούμε σε μια κατάσταση όπως η Βρετανία, η απάντηση είναι όχι», είπε ο Guibitosi.
Ανέφερε, πως  η Huawei ήταν ένας από τους πολλούς παρόχους που είχε η TIM, εκ των οποίων ο κύριος ήταν η Σουηδική Ericsson, ενώ οι αντίπαλοι Nokia και Huawei είχαν μικρότερο ρόλο.
«Δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα να δοθεί χρόνος για τη διαχείριση της κατάστασης», είπε.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης