Τελευταία Νέα
Διεθνή

To εμβόλιο που χρηματοδοτείται από τον Gates, προκαλεί έξαρση της πολιομυελίτιδας στην Αφρική – Μήνυμα για τις παρενέργειες του εμβολίου κατά του κορωνοιού

To εμβόλιο που χρηματοδοτείται από τον Gates, προκαλεί έξαρση της πολιομυελίτιδας στην Αφρική – Μήνυμα για τις παρενέργειες του εμβολίου κατά του κορωνοιού
Έχει πολλές φορές αναφερθεί ότι η βιασύνη να παραχθεί εμβόλιο κατά του κορωνοιού, υποτιμάει τον σοβαρό κίνδυνο σημαντικών παρενεργειών.
Αυτό θα έπρεπε πραγματικά να είναι ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στη δημόσια υγεία, αλλά δεν έτυχε ιδιαίτερης προσοχής - κυρίως λόγω του υψηλού προφίλ των ατόμων και των οργανώσεων που εμπλέκονται ...αναφέρει το 21stCenturyWire.
Τα Ηνωμένα Έθνη  αναγκάστηκαν να παραδεχτούν  ότι μια μεγάλη διεθνής πρωτοβουλία εμβολίων προκαλεί στην πραγματικότητα το ξέσπασμα της ίδιας της ασθένειας που έπρεπε να εξαλείψει.
Ενώ διεθνείς οργανισμοί όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) θα υπερηφανεύονται τακτικά για την υποτιθέμενη «εξάλειψη της πολιομυελίτιδας» με εμβόλια, φαίνεται ότι συμβαίνει το αντίθετο.
Η δεκαετής προσπάθεια για την εξάλειψη της πολιομυελίτιδας τώρα σκοτώνει δεκάδες αθώους νέους που ζουν σε φτωχές χώρες.
Τώρα φαίνεται ότι οι αξιωματούχοι της υγείας αρχίζουν να παραδέχονται ότι το σχέδιό τους να σταματήσουν την επικίνδυνη πολιομυελίτιδα έχει καταρρεύσει , καθώς τα παιδιά φέρουν θανατηφόρο στέλεχος του παθογόνου ιού που προέρχεται από εμβόλιο - προκαλώντας την εξάπλωση της μολυσματικής πολιομυελίτιδας.
Αυτή η τελευταία πανδημία που προκαλείται από φαρμακευτικές ουσίες   ξέσπασε στις αφρικανικές χώρες του  Τσαντ  και του  Σουδάν και ο ένοχος έχει εντοπιστεί: ένας ιός πολιομυελίτιδας που προέρχεται από εμβόλιο τύπου 2
Οι ειδικοί της υγείας φοβούνται τώρα ότι αυτό το νέο επικίνδυνο στέλεχος θα μπορούσε σύντομα να «μεταφερθεί σε άλλες ηπείρους», προκαλώντας περαιτέρω θανατηφόρα κρούσματα σε όλο τον κόσμο.
Αυτό το πρόβλημα της Big Pharma δεν είναι καινούργιο.
Αφού ξόδεψαν περίπου 16 δισεκατομμύρια δολάρια για 30 χρόνια για την εξάλειψη της πολιομυελίτιδας, οι διεθνείς οργανισμοί υγείας «κατά λάθος» επανέφεραν την ασθένεια στο  Πακιστάν, στο Αφγανιστάν και στο Ιράν , καθώς η περιοχή της Κεντρικής Ασίας επλήγη από ένα μολυσματικό στέλεχος πολιομυελίτιδας που γεννήθηκε από την εταιρία φαρμάκων που διένειμε το εμβόλιο.
Επίσης, το 2019, η κυβέρνηση της Αιθιοπίας  διέταξε την καταστροφή  57.000 φιαλιδίων εμβολίου κατά της πολιομυελίτιδας τύπου 2 (mOPV2) μετά από παρόμοιο ξέσπασμα πολιομυελίτιδας.
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η χορήγηση εμβολίων  κατά της πολιομυελίτιδας προωθείται στον αφρικανικό πληθυσμό από την Πρωτοβουλία Παγκόσμιας Εξάλειψης της Πολιομυελίτιδας (GPEI), μια κοινοπραξία που υποστηρίζεται και  χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates .
Όλα αυτά θα πρέπει να προκαλούν ανησυχία, ειδικά στον δυτικό κόσμο  που προωθεί με συνοπτικές διαδικασίες πειραματικό εμβόλιο κατά του κορωνοιού που χρηματοδοτείται μεταξύ άλλων από τον Gates.
Έχει πολλές φορές αναφερθεί ότι η βιασύνη να παραχθεί εμβόλιο κατά του κορωνοιού, υποτιμάει τον σοβαρό κίνδυνο σημαντικών παρενεργειών.
Επί του παρόντος, το πρώτο πειραματικό εμβόλιο COVID-19  δοκιμάζεται στον αφρικανικό πληθυσμό  μέσω του  GAVI Vaccine Alliance , ενός άλλου οργανισμού που χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Gates.
Ένας μεγάλος κύκλος δοκιμών σε ανθρώπους θα πραγματοποιηθεί στη Νότια Αφρική, το οποίο διαχειρίζεται τοπικά το  Πανεπιστήμιο του Witwatersrand στο Γιοχάνεσμπουργκ - ένα ακόμη ίδρυμα που χρηματοδοτείται από τον Gates.
Αυτή η τελευταία αποκάλυψη από την Αφρική αναγκάζει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τους υπερασπιστές του κορωνοιού με κάθε κόστος να υποβάλουν σκληρές ερωτήσεις σχετικά με την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του πολυαναμενόμενου εμβολίου «θαύμα» COVID.
Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας αναφέρει ότι μια νέα επιδημία πολιομυελίτιδας στο Σουδάν συνδέεται με μια συνεχιζόμενη επιδημία που προκαλείται από εμβόλιο στο Τσαντ - μια εβδομάδα αφότου ο οργανισμός υγείας του ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι νίκησε την πολιομυελίτιδα στην Αφρική.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέφερε ότι οι αρχικές έρευνες για το ξέσπασμα εκ νέου της πολιομυελίτιδας δείχνουν ότι τα κρούσματα συνδέονται με μια συνεχιζόμενη εστία που προέρχεται από εμβόλιο στο Τσαντ που εντοπίστηκε για πρώτη φορά πέρυσι και τώρα εξαπλώνεται στο Τσαντ και το Καμερούν.
Ο ΠΟΥ δήλωσε ότι ανακάλυψε 11 επιπλέον κρούσματα πολιομυελίτιδας στο Σουδάν και ότι ο ιός είχε επίσης εντοπιστεί σε δείγματα.
Υπάρχουν συνήθως πολλές περισσότερες αναφορές για κάθε επιβεβαιωμένο ασθενή με πολιομυελίτιδα.
Η εξαιρετικά μολυσματική ασθένεια μπορεί να εξαπλωθεί γρήγορα με μολυσμένο νερό και συχνότερα προσβάλλει παιδιά κάτω των 5 ετών.
Την περασμένη εβδομάδα, ο ΠΟΥ και οι συνεργάτες της  δήλωσαν ότι η αφρικανική ήπειρος ήταν απαλλαγμένη από τον ιό της πολιομυελίτιδας , χαρακτηρίζοντάς την «μια απίστευτη και συναισθηματική μέρα».
Ωστόσο εκτάκτως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στις 31 Αυγούστου 2020  προειδοποίησε ότι ο κίνδυνος περαιτέρω εξάπλωσης της πολιομυελίτιδας που προήλθε από το εμβόλιο σε όλη την Κεντρική Αφρική και το Κέρας της Αφρικής ήταν «υψηλός», λόγω της μετακίνησης πληθυσμών.
Περισσότερες από δώδεκα αφρικανικές χώρες δίνουν μάχη καθώς εμφάνισαν κρούσματα πολιομυελίτιδας που προκαλούνται από τον ιό, όπως η Αγκόλα, το Κονγκό, η Νιγηρία και η Ζάμπια.
Εν μέσω της πανδημίας του κορωνοιού σχέδια μεγάλης κλίμακας εμβολιασμού που απαιτούνται για την εξάλειψη της πολιομυελίτιδας έχουν σταματήσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης