Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαψεύδει ο Trump ότι αποκάλεσε κορόιδα τους Αμερικάνους πεσόντες του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου

tags :
Διαψεύδει ο Trump ότι αποκάλεσε κορόιδα τους Αμερικάνους πεσόντες του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου
Για ψεύδη κάνει λόγο ο Λευκός Οίκος
Με κατηγορηματικό τρόπο διέψευσε ο Λευκός Οίκος αλλά και ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump δημοσίευμα του μηνιαίου περιοδικού The Atlantic, σύμφωνα με το οποίο ο Αμερικάνος πρόεδρος κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στη Γαλλία το Νοέμβριο του 2018 είχε αποκαλέσει κορόιδα και χαμένους τους Αμερικάνους στρατιώτες που σκοτώθηκαν στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου ενώ είχε αρνηθεί να επισκεφθεί αμερικανικό νεκροταφείο, καθώς το θεώρησε ως κάτι μη σημαντικό.
Βάσει του δημοσιεύματος, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε επισκεφθεί τη Γαλλία το Νοέμβριο του 2018 στο πλαίσιο εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 100 ετών από το τέλος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου ενώ είχε ακυρώσει την περιήγηση που ήταν προγραμματισμένο να κάνει σε αμερικανικό νεκροταφείο κοντά στο Παρίσι, εξηγώντας τότε πως οι άσχημες καιρικές συνθήκες κατέστησαν αδύνατη την επίσκεψη.
Όμως, σύμφωνα με το The Atlantic, ο Trump δεν είχε πάει απλούστατα διότι δεν ήθελε.
«Γιατί πρέπει να πάω σε αυτό το νεκροταφείο;
Είναι γεμάτο χαμένους», είχε πει σε μέλη της ομάδας του, κατά το περιοδικό, το οποίο επικαλείται πολλές πηγές, χωρίς όμως να τις κατονομάζει.
Ο Trump είχε επίσης χαρακτηρίσει – σύμφωνα με το δημοσίευμα - τους 1.541 αμερικανούς στρατιωτικούς που χάθηκαν στη μάχη του Δάσους Μπελό «κορόιδα», προτού να ρωτήσει «ποιοι ήταν οι καλοί» στον πόλεμο αυτό και διερωτηθεί γιατί οι ΗΠΑ ενεπλάκησαν στο πλευρό των Συμμάχων.
Το δημοσίευμα πάντως διέψευσε κατηγορηματικά ο Λευκός Οίκος αλλά και ο ίδιος ο Trump.
«Κανένας δεν ήταν αρκετά θαρραλέος για να βάλει τ’ όνομά του κάτω από αυτές τις κατηγορίες.
Διότι είναι ψευδείς», είπε ένας από τους εκπροσώπους της αμερικανικής προεδρίας, ο Τζαντ Ντιρ.
«Είναι απόλυτα ψευδές, είναι ντροπή» ανέφερε ο Trump, ο οποίος είπε ότι δεν μπορεί κανείς να νομίζει ότι έκανε αυτά τα αρνητικά σχόλια για το στρατό και τους πεσόντες ήρωες όταν κανείς δεν έχει κάνει αυτά που έχει κάνει εκείνος για τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.
Μάλιστα ο Trump αναφέρθηκε και στην απόφαση του να μην επισκεφθεί το αμερικανικό νεκροταφείο, κάτι που απέδωσε στις κακές καιρικές συνθήκες, τονίζοντας ότι η μόνη εναλλακτική που υπήρχε, ήταν να διανυθεί μια μεγάλη απόσταση που θα περνούσε μέσα από πυκνοκατοικημένες περιοχές στο Παρίσι, εξέλιξη πάντως στην οποία εναντιώθηκαν οι μυστικές υπηρεσίες.
«Οι μυστικές υπηρεσίες μου είπαν ότι δεν μπορείς να το κάνεις.
Τους είπα, ότι πρέπει να το κάνω, θέλω να πάω εκεί.
Μου είπαν και πάλι, ότι δεν μπορώ να το κάνω» είπε ο Trump.
Στο θέμα παρενέβη και ο Joe Biden, ο οποίος υποστήριξε πως αν είναι αληθινό το δημοσίευμα, τότε γίνεται φανερό πόσο βαθιά διαφωνεί με τον Donald Trump σχετικά με το ρόλο του Προέδρου των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης