Αχτσιόγλου (ΣΥΡΙΖΑ): Με ευκαιρία την πανδημία ο Βρούτσης σαρώνει τους εργαζόμενους

Αχτσιόγλου (ΣΥΡΙΖΑ): Με ευκαιρία την πανδημία ο Βρούτσης σαρώνει τους εργαζόμενους
Την καραντίνα θα την πληρώσουν με απλήρωτες υπερωρίες οι εργαζόμενοι αναφέρει η κα.Αχτσιόγλου
Δριμεία επίθεση στον υπ.Εργασίας, Γ. Βρούτση εξαπολύει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, κατηγορώντας τον ότι «όχι μόνο δεν ακούει, αλλά βρήκε μία φοβερή ευκαιρία με την πανδημία για να σαρώσει ότι υπάρχει και να αφήσει στον αέρα τους εργαζόμενους».
Σε δηλώσεις της στο ραδιόφωνο του Alpha η κα.Αχτσιόγλου έκανε λόγο για «σκόπιμη αντεργατική εμμονή», τονίζοντας ότι «αυτή επιβεβαιώνεται και από το ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει οι εργαζόμενοι, οι οποίοι λόγω καραντίνας μένουν στο σπίτι, όταν γυρνάνε στη δουλειά τους θα δουλεύουν τρεις ώρες παραπάνω την ημέρα απλήρωτοι».
«Δηλαδή, την καραντίνα θα την πληρώσουν με απλήρωτες υπερωρίες οι εργαζόμενοι.
Θα δουλεύουν 11ωρο για να καλύψουν τις ημέρες που υποχρεωτικά ο ΕΟΔΥ τους έθεσε σε καραντίνα. Μιλάμε για εργασιακό μεσαίωνα» είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι σχεδιάζει την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, κάτι που, όπως ανέφερε, επανήλθε στο προσκήνιο με την «κυνική, σχεδόν κανιβαλική, διατύπωση του κ. Πατέλη ότι δεν μπορούν οι νέοι να πληρώνουν για τους γέρους».
«Οι σημερινές εισφορές πληρώνουν τις σημερινές συντάξεις.
Αν οι εισφορές φύγουν από το δημόσιο σύστημα και κατευθυνθούν προς μία ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία αμέσως δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα πληρωμής των επικουρικών συντάξεων σήμερα, όχι στο μέλλον.
Θα μειωθούν οι συντάξεις ή θα δημιουργηθεί μία τεράστια τρύπα στον κρατικό προϋπολογισμό, η οποία θα πρέπει πάλι να καλυφθεί από τους πολίτες μέσω αύξησης φόρων, εισφορών ή περικοπών σε επιδόματα» είπε η κα.Αχτσιόγλου.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS