Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σκάνδαλο με Μανιάτη ιερέα: Προσπάθησε να πουλήσει γυαλάκια για... διαμάντια σε κοσμηματοπώλη

Σκάνδαλο με Μανιάτη ιερέα: Προσπάθησε να πουλήσει γυαλάκια για... διαμάντια σε κοσμηματοπώλη
Ο ιερέας τέθηκε σε αργία από τη Μητρόπολη Μάνης και ασκήθηκε δίωξη εναντίον του
Εν ενεργεία ιερέας από τη Μάνη, προσπάθησε να πουλήσει αντίγραφα διαμαντιών σε κοσμηματοπώλη στην Νίκαια, ωστόσο η απάτη έγινε αντιληπτή και η υπόθεση οδεύει πλέον προς τη δικαιοσύνη.
Αναλυτικότερα,
Ο ιερέας από τη Μάνη, υπό την ιδιότητά του, φέρεται πως προσέγγισε ιδιοκτήτη εργαστηρίου αργυροχρυσοχοΐας στη Νίκαια, στις αρχές του Αυγούστου, κατορθώνοντας να του προωθήσει διαμάντια, τα οποία ανήκαν -τάχα- στη Μητρόπολη Μάνης, αποσπώντας ένα σημαντικό χρηματικό ποσό.
Όπως αποδείχθηκε, όμως, επρόκειτο για αντίγραφα, τέτοιας ακρίβειας και κορυφαίας ποιότητας, που ακόμα και ο έμπειρος κοσμηματοπώλης ξεγελάστηκε.
Η απάτη αποκαλύφθηκε όταν ο χρυσοχόος έστειλε τα διαμάντια σε ειδικό εργαστήριο για την έκδοση πιστοποιητικού γνησιότητας, όπου διαπιστώθηκε ότι ήταν πιστά αντίγραφα (προσομοιώματα), όμως όχι γνήσια διαμάντια.
Μόλις έγινε γνωστή η υπόθεση, ο ιερέας τέθηκε άμεσα σε απαγόρευση κάθε ιεροπραξίας από τη Μητρόπολη Μάνης, ενώ έχει ήδη ασκηθεί σε βάρος του εκκλησιαστική – κανονική δίωξη.
Ο ιερέας, οι κινήσεις του οποίου εντός του κοσμηματοπωλείου έχουν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας, παραμένει άφαντος.
Σύμφωνα με την καταγγέλλουσα εταιρεία αργυροχρυσοχοΐας στη Νίκαια, «ο εν ενεργεία κληρικός, μέλος πολυμελούς σπείρας που διαπράττει απάτες πανελλαδικά εμφανίζεται με τα ράσα του ως εκπρόσωπος της ενορίας του με απώτερο σκοπό να ρευστοποιήσει διαμάντια τα οποία όπως ισχυρίζεται προέρχονται από ιερατικά είδη της ενορίας και στην συγκεκριμένη περίπτωση από μία ιερά μίτρα και -πάντα κατά τα λεγόμενα του- σε συμφωνία με τη Μητρόπολη του με σκοπό την οικονομική ενίσχυση αυτής».
Όπως τονίζεται, «η πιο πρόσφατη απάτη του εν λόγω ιερέα έλαβε χώρα σε κοσμηματοπωλείο στη περιοχή της Νίκαιας στις αρχές του μήνα όπου και δειγμάτισε υψηλής ποιότητας προσομοιώματα τα οποία όπως ισχυριζόταν ότι είναι γνήσια διαμάντια αποσπώντας ένα μεγάλο χρηματικό ποσό χιλιάδων ευρώ, ζητώντας παράλληλα τη πλήρη εχεμύθεια της εταιρείας ως προς τη συναλλαγή λόγω της ιδιαιτερότητας αυτής.
Σε περαιτέρω έλεγχο σε γεμολογικό εργαστήριο για έκδοση πιστοποιητικού των διαμαντιών, μια διαδικασία που ακολουθεί η εταιρεία μας για κάθε πολύτιμο λίθο ανακαλύψαμε την απάτη, καθώς τα διαμάντια αποδείχθηκαν υψηλής ποιότητας προσομοιώματα (ψεύτικα διαμάντια) τα οποία είναι κατασκευασμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να περνάνε το 99% των μηχανημάτων ελέγχου που διάθετουν τα κοσμηματοπωλεία για τέτοιες περιπτώσεις.
Όμως ο ενδελεχής έλεγχος του ελληνικού πιστοποιημένου γεμολογικού εργαστηρίου αποκάλυψε την απάτη αυτή».
Κατά τους ισχυρισμούς των καταγγελλόντων, «οι μέχρι τώρα πληροφορίες υποδεικνύουν ότι πιθανότατα έχει εξαπατήσει με την ίδια μέθοδο πληθώρα κοσμηματοπωλών στη περιοχή της Αττικής και όχι μόνο».

Η αντίδραση της Μητρόπολη Μάνης
Άμεση ήταν η αντίδραση της Ιεράς Μητρόπολης Μάνης, η οποία τονίζει ότι ο εν λόγω ιερέας, με απόφαση του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου, έχει ήδη τεθεί σε αργία από κάθε ιεροπραξία, ενώ παράλληλα έχει ασκηθεί εναντίον του εκκλησιαστική-ποινική δίωξη. Αναλυτικά: «Σχετικά μέ δημοσίευμα περί ἀπάτης κληρικοῦ τῆς Ι.Μητροπόλεως Μάνης, ἀνακοινώνουμε ὅτι ὁ ἐν λόγῳ κληρικός μέ ἄμεση ἀπόφαση τοῦ Μητροπολίτου, ἔχει τεθεῖ σέ ἀπαγόρευση ἀπό πάσης ἱεροπραξίας, ὡς ἐπίσης καί ἔχει ἤδη ἀσκηθεῖ ἐκκλησιαστική – κανονική ποινική δίωξη κατ' αὐτοῦ βάσει τοῦ Ν. 5383/1932 "Περί τῶν εκκλησιαστικών δικαστηρίων καί τῆς πρό αὐτῶν διαδικασίας"».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης