Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Η κυβέρνηση παρατείνει την αναστολή της πτώχευσης επιχειρήσεων, λόγω κορωνοϊού

Γερμανία: Η κυβέρνηση παρατείνει την αναστολή της πτώχευσης επιχειρήσεων, λόγω κορωνοϊού
Τον Μάρτιο, η κυβέρνηση επίτρεψε σε εταιρείες με οικονομικά προβλήματα λόγω της πανδημίας να καθυστερήσουν την υποβολή αίτησης για χρεοκοπία έως το τέλος Σεπτεμβρίου
Τα κόμματα του γερμανικού κυβερνητικού συνασπισμού συμφώνησαν να παρατείνουν το «πάγωμα» των πτωχευτικών κανόνων, που εφαρμόζεται για την αποφυγή ενός κύματος επιχειρηματικών χρεοκοπιών λόγω της κρίσης του κορονοϊού, δήλωσε σήμερα Τρίτη 25 Αυγούστου ο υπουργός Οικονομικών Olaf Scholz.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βιέννη, ο Scholz είπε ότι το κεντροαριστερό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), στο οποίο ανήκει ο ίδιος, και το συντηρητικό μπλοκ της καγκελαρίου Angela Merkel κατέληξαν σε μία συμβιβαστική συμφωνία ενόψει της συνάντησης του συνασπισμού που θα υπάρξει αργότερα σήμερα.
Τον Μάρτιο, η κυβέρνηση έδωσε στις εταιρείες με οικονομικά προβλήματα λόγω της πανδημίας μία ανακούφιση, επιτρέποντάς τους να καθυστερήσουν την υποβολή αίτησης για χρεοκοπία έως το τέλος του Σεπτεμβρίου.
Η υπουργός Δικαιοσύνης Christine Labrecht, μία σύμμαχος του Scholz και μέλος του SPD, πρότεινε την παράταση του παγώματος έως το τέλος Μαρτίου 2021, αλλά το σχέδιό της επικρίθηκε από βουλευτές της Merkel, οι οποίοι είπαν ότι η αναστολή πρέπει να λήξει στο τέλος του 2020.
Ο Scholz δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες της συμφωνίας, αλλά πρόσθεσε ότι αυτή θα ανακοινωθεί αργότερα.
Μέλος του συνασπισμού με γνώση των συζητήσεων είπε στο Reuters ότι τα κόμματα συμφώνησαν να παρατείνουν την αναστολή πτώχευσης έως το τέλος του έτους για εταιρείες με χρέη που είναι όμως βιώσιμες.
«Δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε εταιρείες ζόμπι», είπε η πηγή.
Τα κόμματα του συνασπισμού αναμένεται επίσης να συμφωνήσουν στην πρόταση του Scholz για τον διπλασιασμό της περιόδου που θα καταβάλλεται κρατική βοήθεια στο πλαίσιο του προγράμματος μερικής απασχόλησης για την αποτροπή περαιτέρω αύξησης της ανεργίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας της COVID-19.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης