Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Φωτογραφία ντοκουμέντο από το πλήγμα της φρεγάτας «Λήμνος» στο Kemal Reis - Ο επικίνδυνος ελιγμός των Τούρκων και η εντολή του Έλληνα κυβερνήτη

Φωτογραφία ντοκουμέντο από το πλήγμα της φρεγάτας «Λήμνος» στο Kemal Reis - Ο επικίνδυνος ελιγμός των Τούρκων και η εντολή του Έλληνα κυβερνήτη
Φωτογραφία ντοκουμέντο δείχνει τις σοβαρές ζημιές που προκάλεσε η ελληνική φρεγάτα «Λήμνος» στο Kemal Reis
Ακόμα μία απόδειξη ότι οι ισχυρισμοί του Τούρκου προέδρου, Recep Tayyip Erdogan -για το επεισόδιο μεταξύ της ελληνικής φρεγάτας «Λήμνος» και της τουρκικής Kemal Reis- αποτειλεί η φωτογραφία από το επεισόδιο.
Η φωτογραφία προέρχεται από τη δεξιά πρυμναία πλευρά της τουρκικής φρεγάτας τύπου ΜΕΚΟ, ο κυβερνήτης της οποίας προσπάθησε να προσπεράσει και να τη φέρει σε θέση εμποδίου προς την ελληνική φρεγάτα τύπου «S».



Τη φωτογραφία αποκαλύπτει η εφημερίδα Καθημερινή.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Τούρκος κυβερνήτης προχώρησε, πρακτικά, σε μια κίνηση η οποία είναι συχνή στο Αιγαίο ανάμεσα σε τουρκικές ακταιωρούς και κανονιοφόρους του Πολεμικού Ναυτικού, ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση ο όγκος της φρεγάτας δεν βοηθούσε.
Ο ελιγμός του ήταν ανεπαρκής και λανθασμένα υπολογισμένος, με αποτέλεσμα η πλώρη της φρεγάτας «Λήμνος» να προκαλέσει σοβαρές ζημιές στο Kemal Reis.
Ο κυβερνήτης της «Λήμνος» βλέποντας το Kemal Reis να προσεγγίζει με ταχύτητα από τα αριστερά, έδωσε εντολή για συνέχιση της ευθείας πορείας, με αποτέλεσμα η πλώρη της φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού να καρφωθεί στο δεξί πρυμναίο τμήμα του τουρκικού πολεμικού.

Η επικοινωνία Παναγιωτόπουλου με τον Έλληνα κυβερνήτη

Με τον κυβερνήτη της φρεγάτας «Λήμνος», αντιπλοίαρχο Ιωάννη Σαλιάρη, επικοινώνησε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και τον συνεχάρη για την αντιμετώπιση του περιστατικού με την πρόσκρουση που είχε το ελληνικό πολεμικό πλοίο και η τουρκική φρεγάτα  Kemal Reis.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος μίλησε μέσω ασυρμάτου με τον κυβερνήτη της φρεγάτας και του απέδωσε τα εύσημα με τη χαρακτηριστική φράση «είσαι μάγκας, κύριε κυβερνήτα, συγχαρητήρια».
Από την πλευρά του, ο αντιπλοίαρχος Ι. Σαλιάρης απάντησε ότι απλώς έπραξε το καθήκον του.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης