ΚΚΕ: Κυβέρνηση και Περιφέρεια Αττικής οφείλουν απαντήσεις για τη φωτιά στη Μεταμόρφωση

ΚΚΕ: Κυβέρνηση και Περιφέρεια Αττικής οφείλουν απαντήσεις για τη φωτιά στη Μεταμόρφωση
Περιμένουμε σαφείς απαντήσεις για τις αιτίες, την τήρηση των μέτρων προστασίας και για άλλες πιθανές επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων
«Σαφείς απαντήσεις» για την πυρκαγιά σε εργοστάσιο της Μεταμόρφωσης ζητά το ΚΚΕ από την κυβέρνηση και την Περιφέρεια Αττικής.
Σε ανακοίνωση του το ΚΚΕ αναφέρει:
Δεν είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια πυρκαγιά ξεσπά σε εργοστάσιο με παρόμοια υλικά, γεγονός που δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά για τα μέτρα πρόληψης και προστασίας, αλλά και για το συστηματικό έλεγχο τους από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς.
Μια πυρκαγιά που έχει μετατρέψει ολόκληρη την Αττική σε θάλαμο επικίνδυνων αερίων και επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την υγεία των κατοίκων και κυρίως των ευπαθών ομάδων.
Η κυβέρνηση και η Περιφέρεια Αττικής, πέρα από τα μέτρα για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο εργοστάσιο της Μεταμόρφωσης, πρέπει να δώσουν σαφείς απαντήσεις για τις αιτίες, την τήρηση των μέτρων προστασίας, αλλά και για άλλες πιθανές επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων.
Πάνω απ’ όλα χρειάζεται να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης και προστασίας, που θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους, όπως επίσης να υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο πρόληψης και αντιμετώπισης ενός πιθανού βιομηχανικού ατυχήματος, σε μια περιοχή που εργοστάσια με εύφλεκτα υλικά βρίσκονται δίπλα ή και μέσα στον οικιστικό ιστό.

www.bamkingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS