Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα δεν εκβιάζεται - Δεν μπορεί να γίνει διάλογος υπό την απειλή κανονιοφόρων

Βαρβιτσιώτης: Η Ελλάδα δεν εκβιάζεται - Δεν μπορεί να γίνει διάλογος υπό την απειλή κανονιοφόρων
Ο κ. Βαρβιτσιώτης μεταβαίνει στη Βιέννη με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, ώστε να λάβουν μέρος στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ
«Δεν μπορεί να γίνει διάλογος υπό καθεστώς εκβιασμού και υπό την απειλή κανονιοφόρων. Η Ελλάδα δεν εκβιάζεται», διεμήνυσε προς την τουρκική πλευρά, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Ο κ. Βαρβιτσιώτης, ο οποίος μεταβαίνει στη Βιέννη με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, ώστε να λάβουν μέρος στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ και σε άλλες συναντήσεις, όπως με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Mike Pompeo, υπογράμμισε πως από το ΣΕΥ, η Ευρώπη πρέπει να στείλει ένα σαφές μήνυμα καταδίκης της τουρκικής προκλητικότητας και έμπρακτης συμπαράστασης προς την Ελλάδα.
«Η Ελλάδα δεν εκβιάζεται», ανέφερε μιλώντας στον Σκάι.
«Δεν μπορεί να γίνει διάλογος υπό καθεστώς εκβιασμού και υπό την απειλή κανονιοφόρων.
Ο Erdogan πρέπει να αποσύρει τις δυνάμεις του από την περιοχή.
Η πρόσκλησή του για διάλογο είναι προσχηματική και αυτό το αντιλαμβάνεται η διεθνής κοινότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Αναφέρθηκε, ακόμη, όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, στη σημασία που έχουν οι συμμαχίες που διαμορφώνει η Ελλάδα επισημαίνοντας πως η χώρα μας έχει καλλιεργήσει στρατηγικές σχέσεις με άλλες χώρες της Μεσογείου, όπως η Αίγυπτος και το Ισραήλ.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη Γαλλία και στη στήριξη που παρέχεται στη χώρα μας από τον Γάλλο Πρόεδρο, ενώ με αφορμή την κοινή αεροναυτική άσκηση, σημείωσε πως εστάλη το μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνη της.
Συμπλήρωσε, ωστόσο, ότι ανεξαρτήτως των διεθνών συμμαχιών, οι ένοπλες δυνάμεις είναι εδώ για να προστατέψουν την εθνική μας κυριαρχία, με αυταπάρνηση και αποφασιστικότητα.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS